C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 jaja
3 kašike vrele vode
100 g šećera
50 g pšeničnog brašna
50 g gustina
1/2 kašičice praška za pecivo
1 kesica instant kafe 3u1
Fil:
500 g kajsija
500 ml mleka
125 g putera ili margarina
2 kesice C puding sa ukusom slatke pavlake
3 kašike šećera
Preliv:
2 kesice C želatina

Naši proizvodi
Želatin Prašak za pecivo Puding sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Kolač - Jaje na oko

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Izmutiti jaja sa vrelom vodom, zatim dodati šećer, brašno, gustin, prašak za pecivo i na kraju instant kafu. Staviti koru da se peče.

Staviti mleko sa šećerom i puterom na tihoj vatri. Mešati dok se ne istopi šećer i puter.

Onda ukuvati puding i tako vruć fil preliti preko kore.

Kajsije poređati preko fila (mogu se koristiti kajsije iz kompota ili iz zamrzivača).

Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice pa preliti preko kajsija. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne.

Seći na parčiće tako da na svakom parčetu bude po jedna kajsija (da izgleda kao jaje na oko).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata