C Slatka tradicija

Sastojci
200 g C kokosovo brašno
1 l mleka
9 kašika šećera
6 kašika brašna
2 C pudinga od čokolade
2 kašike C šećera u prahu
00 ml mlakog mleka
100 g margarina
100 g crne čokolade
150 ml slatke pavlake
po želji za posipanje pistaći

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Puding za torte i kolače sa ukusom čokolade Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kokos-čoko lokum

Savršenstvo ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
200 g C kokosovog brašna posuti ravnomerno po plehu. 1 litar mleka staviti sa 9 kašika šećera da se zagreje do ključanja.

Za to vreme pomešati 6 kašika brašna, jedan ceo i pola drugog C pudinga od čokolade i 2 kašike C šećera u prahu, pa dodati 100 ml mlakog mleka da se dobije glatka smesa.

Sipati u kipuće mleko i kuvati da se zgusne. U to dodati 100 g margarina i 100 g crne čokolade, pa sve dobro izmešati.

Preliti preko kokosa i ostaviti 30 minuta da se hladi.

Za to vreme umutiti 150 ml slatke pavlake, pa premazati preko ohlađenog kolača.

Seći na trake po dužini pleha, a zatim svaku traku preseći na 4-5 delova i svaki deo urolati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po želji urolane komade kolača posuti pistaćijem.