C Slatka tradicija

Sastojci
700-800 g brašna
3 šoljice (za crnu kafu) vode
1 šoljica ulja
1 kockica svežeg kvasca
1 C prašak za pecivo
malo soli
250 g margarina
100 g šećera
2 C vanilin šećera
Eurokrem po potrebi

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maki

Kiflice sa eurokremom

Lak i jednostavan recept za pripremu.

Vreme pripreme: oko 90 minuta. Broj porcija: 20 kiflica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U šoljici mlake vode rastopi kvasac sa kašičicom šećera i kašičicom brašna Ostaviti ga da nadođe

U posu za mešanje sipati brašno, a u sredini napraviti udubljenje.

Brašnu dodati šećer, C vanilin šećer, malo soli, ulje, prašak za pecivo i nadošli kvasac.

Postepeno dodavati mešavinu mlake i kisele vode i mestima dok se ne dobije glatko, kompletno testo. Ostaviti da naraste.

Margarin staviti u frižideru da se lakše može rendati.

Naraslo testo premesti a zatim razviće oklagijom.od gore narediti 1/4 margarina. Zatim testo uviti kao pismo.

Postupak ponoviti još tri puta.

Uviti u providnu foliju i ostaviti da odstoji 20 minuta.

Razvući jednu veliku koru i iseći na četvrtine a zatim seći unakrsno na komade željene veličine.

Na svaki deo staviti eurokrem i uviti kiflice.

Ređati kiflice u pleh obložen pek papirom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 25 minuta.

Komentari potrošača:

22.01.2018
Super kiflice

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata