C Slatka tradicija

Sastojci
500 g lisnatog testa
Za tamnu koru:
5 jaja
200 g šećera
50 g C kakao praha
75 g mlevenih oraha
160 g brašna
1 kašičica C praška za pecivo
1 kašika prezle
Fil:
500 ml mleka
4 kašike brašna
200 g šećera
1 C vanilin šećer
250 g maslaca
par kapi limuna

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Julkine šnite

Kod Julkine šnite nema puno izmišljanja i nekakvih posebnih veština, a niti nekih ekstra skupih i neobičnih sastojaka. Dakle, jednostavno da jednostavnije ne može biti.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Lisnato testo podeliti na dva dela i tanko rastanjiti (na veličinu pleha od rerne).

Svaku koru izbockati malo viljuškom, staviti preko papira za pečenje i peći 15-ak minuta na 200 C.

Napraviti dve lisnate kore i ostaviti na stranu da se ohlade.

Za tamnu koru umutiti 5 belanaca sa šećerom i dodati jedno po jedno žumance.

Pomešati brašno, kakao, mlevene orahe, prezlu i C prašak za pecivo, pa pažljivo umešati u umućena jaja.

Sipati u veliki pleh od rerne i isepeći koru. Dok se kore peku, napraviti kremu.

Pomešati brašno sa šećerom i malo hladnog mleka, a ostatak mleka zagrejati da provri.

Pripremljenu smesu sipati u tankom mlazu u vruće mleko uz neprestano mešanje da se ne bi napravile grudvice.

Vratiti na ringlu i kuvati još par minuta dok se kreme ne zgusne.

Kad se malo prohladi, u kremu umešati maslac i dodati par kapi limunovog soka po ukusu.

Kolač filovati na sledeći način: lisnata kora - krema -tamna kora - krema- lisnata kora.

Kad je sve nafilovano, kolač blago pritisnuti kako bi se slojevi bolje zalepili (može se staviti neka lagana knjiga odgore).

Ostaviti par sati u frižideru da se fino rashladi i stegne, a zatim iseći na šnite ili kocke po želji.

Pre služenja kolač možete posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata