C Slatka tradicija

Sastojci
1 jaje
100 g šećera
100 g masti
250 g brašna
30 ml mleka
1/2 kašičice sode bikarbone
500 ml mleka
2 kesice C Pudinga sa ukusom slatke pavlake
5 kašika šećera
125 g putera
1 kesica C šlaga
1 kutija jaffa keksa
1 pomorandža
100 g čokolade

Naši proizvodi
Soda bikarbona Puding sa ukusom slatke pavlake Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Jaffa mini tart

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti jaja, šećer, mast, brašno, mleko i sodu bikarbonu, pa formirati loptu od testa i staviti je u frižider 30 minuta. Nakon toga razviti tanko testo i modlicama vaditi krugove.

Svakim krugom od testa obložiti kalupe za mini tart. Staviti modlice sa testom da se peku oko deset minuta na 180 stepeni.

Kada su pečeni izvaditi tart iz modle i sa unutrašnje strane premazati istopljenom čokoladom.

U 400 ml mleka staviti šećer i puter pa staviti da se kuva. U ostatak mleka razmutiti prašak za puding, pa ga ukuvati u vrijuće mleko. Čim se čokolada stegla sipati preko čokolade vruć puding i odmah preko pudinga staviti po jedan jaffa keksa.

Izmutiti šlag, pa dekorisati mini tart šlagom i pomorandžom.

Komentari potrošača:

28.11.2018
Pravila kolac i svi su odusevljeni. Smao sam stavila puding od cokolade. Hvala za recept. Preporucujem. Izdasan kolac a kao male torte.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata