C Slatka tradicija

Sastojci
1 komad kvasca
1 kašičica šećera
1 kg integralnog brašna
2 velike kašike C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
100 g masti
50 g margarina
1 jaje
500 ml mleka
500 g očišćenih višanja
1 jaje (za premazivanje)

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Integralna uvijena štrudla sa višnjama

Stara dobra štrudla može biti itekako ukusna sa integralnim brašnom.

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Potopiti kvasac u malo toplog mleka. Dodati kašičicu šećera pa ostaviti da nadođe.

Izmutiti viljuškom mast, margarin, šećer, C vanilin šećer i jaje.

Pomešati sa brašnom, dodati nadošli kvasac i ostatak toplog mleka. Umesiti testo.

Ostaviti testo na toplom mestu da naraste.

Testo podeliti na šest obgi. Svaku rastanjiti oklagijom.

Poređati višnje po testu, pa svako testo uviti u rolat. Uvijati po dva rolata u spiralu.

Poređati u tepsiju, pa premazati umućenim jajetom. Po želji rasporediti po testu listiće margarina.

Ostaviti tako da odmori 20 minuta.

Staviti štrudle da se peku u zagrejanoj rerni oko 45 minuta na 180 stepeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata