C Slatka tradicija

Sastojci
100 g mlevenog keksa
60 g maslaca
200 ml slatke pavlake
50 g C šećera u prahu
200 g kajmak namaza
200 g višanja
5 kašika šećera
1 C želatin
50 ml vode

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Desert u čaši

Od ove smese dobiju se 4 čaše.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Pomešati mleveni keks i otopljeni maslac.

Posebno umutiti slatku pavlaku, dodati kajmak umućen sa C šećerom u prahu i dobro umutiti mikserom.

U šerpu staviti višnje i šećer, izmešati C želatin rastvoriti u hladnoj vodi, sipati u šerpu sa višnjama i šećerom i kuvati neprekidno mešajući dok se ne dobije potrebna gustina.

Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi (mlako da bude).

Finalni postupak:
U čaše rasporediti deo sa keksom i lepo poravnati.

U špric za dekorisanje torti staviti smesu od pavlake i naneti preko keksa.

Preko rasporediti fil sa višnjama. Dekorisati celim keksom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto višanja možete koristiti maline.