burger c logo
search
bell

Moja knjižica recepata

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Dama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za koru:

9 kašika mleka

9 kašika šećera

9 kašika brašna

9 kašika ulja

4 kašike kakaoa

1 C prašak za pecivo

Za fil:

mleko

šećer

rum

2 C pudinga od čokolade

1 slatka pavlaka ili šlag

Dama

Opis recepta

Umutiti 9 kašika mleka, 9 kašika šećera, 9 kašika brašna, 9 kašika ulja 4 kašike kakaoa i 1 prašak za pecivo.

Zatim peći na 180 stepeni (probati smesu čačkalicom kako biste znali da li je pečeno).

Kada je kolač pečen, malo ga ohladiti i preliti ga sa 2 dl mleka u koje smo dodali 5 kašika šećera i malo ruma (to se promešalo na laganoj vatri, dok se šećer ne otopi).

Dok se kolač peče, skuvati 2 C pudinga od čikolade (sa manje mleka da bi bili gušći, a zasladiti kao što piše na kesici).

Kada se kolač malo prohladi, premazati ga pudingom.

Kad se i puding malo stvrdne, umutiti slatku pavlaku ili šlag i premazati po vrhu.

Staviti u frižider nekoliko sati.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Dama

Opis recepta

Umutiti 9 kašika mleka, 9 kašika šećera, 9 kašika brašna, 9 kašika ulja 4 kašike kakaoa i 1 prašak za pecivo.

Zatim peći na 180 stepeni (probati smesu čačkalicom kako biste znali da li je pečeno).

Kada je kolač pečen, malo ga ohladiti i preliti ga sa 2 dl mleka u koje smo dodali 5 kašika šećera i malo ruma (to se promešalo na laganoj vatri, dok se šećer ne otopi).

Dok se kolač peče, skuvati 2 C pudinga od čikolade (sa manje mleka da bi bili gušći, a zasladiti kao što piše na kesici).

Kada se kolač malo prohladi, premazati ga pudingom.

Kad se i puding malo stvrdne, umutiti slatku pavlaku ili šlag i premazati po vrhu.

Staviti u frižider nekoliko sati.

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvujte u konkursu
"Uskršnje torte i
kolači"

Pošaljite recept