C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 jaja
1 čaša kristal šećera
1 čaša mleka
1 čaša ulja
1 čaša brašna
1 C prašak za pecivo
3 kašike C kakao praha
Fil:
1 l mleka
9 kašika C griza
1 čaša kristal šećera
2 kesice C vanilinog šećera
200 g C kokosovog brašna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Pšenični griz Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Crno beli kolač

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prvo skuvati fil. Pomešati sve za fil osim kokosovog brašna i skuvati.

Kada se fil zgusne, dodati kokosovo brašno i ostaviti da se malo ohladi.

Umutiti sve za koru, pa nasuti polovinu testa u podmazan i brašnom poprskan pleh.

Staviti u zagrejanu rernu i zapeći tako da se uhvati kora, preko kore nasuti skuvan fil, lagano ga rasporediti preko pečene kore i odmah preko fila nasuti ostatak testa i opet vratiti u rernu.

Služiti ohlađen kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako više volite kokosovo brašno, možete povećati u filu, a smanjiti griz i obrnuto.

Kolač je lepše peći u većem plehu, da ne bi bio previše veliki.

Preko kolača možete staviti umućeni C šlag classic i dobiti jako lepu tortu. Možete i u fil staviti voće.