C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
6 kašika šećera
2 C vanilin šećera
4 kašike ulja
2 kašike C kakaoa
6 kašika brašna
1 margarin
250 g C šećera u prahu
250 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Čokoladni rolat

Vrlo ukusan i kremast kolač.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
6 jaja umutiti penasto sa 6 kašika šećera, pa dodati 4 kašike ulja, 2 kašike C kakaoa, 6 kašika brašna.

Dobro umešanu masu sipati u veći pleh i peći u zagrejanoj rerni.

Pečenu koru prebaciti na vlažnu krpu i urolavati dok fil ne bude gotov.

Fil:
Margarin otopiti, dodati 250 g C šećera u prahu, 4 žumanca i otopljenu čokoladu, pa sve dobro sjediniti i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.

Zatim umutiti preostala 4 belanca u čvrst sneg i dodati u fil kada se ohladi.

Koru razmotati, namazati većim delom fila, ostaviti otprilike onoliko koliko je potrebno za spoljašnju dekoraciju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Rolat iseći na tanke kolutiće i servirati.