C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
220 g putera sobne temperature
300 g šećera (kristal)
400 g glatkog brašna
70 g C kakaoa
400 ml piva
1 kašičica C sode bikarbone
1 kašičica C praška za pecivo
100 g tamne čokolade
100 g tamne čokolade
1 kašika ulja

Naši proizvodi
Soda bikarbona Kakao prah Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladni kolač sa pivom

Nesvakidašnji, a ukusan veoma.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti puter sobne temperature sa šećerom, mutiti da se šećer istopi pa dodati jedno po jedno jaje i nastaviti mutiti da se sve sjedini.

U drugu posudu sipati kakao, dodavati po malo piva pa mešati da nema grudvica.

Sipati sve pivo i mešati da smesa postane glatka.

Pomešati sa smesom od jaja pa umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C sodom bikarbonom. Dodati čokoladu isečenu na komadiće.

Sipati u pleh 25x35 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 stepeni.

Ohlađen kolač preliti čokoladom istopljenom sa malo ulja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata