C Slatka tradicija

Sastojci
1 čaša kisele pavlake
1 čaša jogurta
1 čaša mleka
1 čaša ulja
1 1/2 čaša šećera
1 čaša sitno seckanih oraha
3 čaše brašna
1/2 čaše griza
3 kašike džema (ja sam od kajsija)
2 kašike C kakao praha
2 kašičice C sode bikarbone
100 g čokolade za kuvanje
Za preliv:
50 g čokolade
1 kašika C kakao praha
50 g margarina
1 čaša mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Čokoladni kolač bez jaja

Brz i ukusan kolač za sve čokoljupce.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U odgovarajući sud stavite sve navedene sastojke (sem brašna i C sode bikarbone), dobro izmešajte (možete i mikserom 2-3 minuta najmanjom brzinom), zatim dodajte brašno pomešano sa C sodom bikarbonom i sve zajedno mutite još 2 minuta.

Dobijenu smesu izručite u uljem podmazan i brašnom posut pleh, pa odozgo pobacajte seckanu čokoladu.

Kolač pecite oko 30 minuta na 180 stepeni (probajte čačkalicom i ukoliko je suva kolač je pečen). Pečen kolač izvadite iz rerne.

Stavite u manji sud mleko, čokoladu, C kakao i margarin da se otope, pa dobijenim prelivom prelijte pečen kolač.

Hladan kolač secite na željene kocke pa služite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata