C Slatka tradicija

Sastojci
350 g brašna
1 prstohvat soli
3 kašike šećera
1 C vanilin šećer
1/2 kesice C suvog kvasca
150 ml mlakog mleka
50 g otopljenog i ohlađenog margarina
1 jaje
Za dekoraciju:
100 g čokolade za kuvanje (tamne)
100 g bele čokolade
Po potrebi:
mleveni keks
C kokos
kinder čokolada
krem bananice

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Čokoladne krofne

Dečica ih obožavaju.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U dublju posudu usuti 300 g brašna,dodati mlako mleko, otpljen i prohlađen margarin, šećer, C vanilin šećer, posoliti, dodati razmućeno jaje, C kvasac i umutiti spiralnim nastavkom za mikser.

Smesu izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i dodajući preostalo brašno (50g) zamesiti testo.

Testo rastanjiti oklagijom u krug i okruglom modlom (ili čašom) vaditi krofne.

Na svakoj krofni manjom modlom vaditi krugove (koje možete ispržiti i posuti C šećerom u prahu).

Krofne ređati na pleh obložen pek-papirom, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta. Kad krofne odstoje premažu se otopljenim margarinom pa se peku.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Gotove krofne izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade.

Obe čokolade (svaku posebno) otopiti na pari.

Prohlađene krofne umakati u čokoladu - možete silikonskom četkicom do pola krofne premazati tamnom, a drugu polovinu belom čokoladom - dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Krofne sam dekorisala C kokosom, mlevenim keksom, seckanim krem bananicama i rendanom kinder čokoladom. Vi možete dekorisati po sopstvenom izboru npr.šarenim mrvicama, topingom itd.