C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
250 ml vode
125 ml ulja
prstohvat soli
150 g mekog brašna
4-5 komada jaja
3 kašičice šećera
Za krem:
5 žumanaca
1 kašika C Čvrstina
250 g šećera
1 l mleka
1 jaje
125 g maslaca
140 g C Pudinga sa ukusom čokolade
3 kesice C Vanilin šećera
100 g C Šlag krema sa ukusom čokolade
Dodatno:
C šlag krem beli
C šećer u prahu
jagode

Naši proizvodi
Čvrstin Puding čokolada Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom čokolade Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sneško domaćica

Čoko princes krofne

Da li ste probali princes krofne sa čokoladnim kremom? Ukoliko niste, onda je ovo pravi recept za vas!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Testo:
U odgovarajuću šerpu sipajte vodu i kada prokuva dodajte ulje, šećer i so i mešajući pustite da prokuva. U vrelu vodu sipajte brašno i mešajući žicom, ručno, ukuvajte brašno, tako da se testo odvaja od posude. Kuvanje traje oko minut i onda posudu sklonite sa ringle. Testo preručite u drugu posudu i pustite da se nekih 20 minuta ohladi.

U mlako testo dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom ili ručno da bi dobili glatko, homogeno testo.

Testo preručite u špric ili kesu sa zvezdastim nastavkom i pravite krugove od testa. Sve ovo radite direktno na plehu koji ste obložili papirom za pečenje.

Dok ovo radite zagrejte rernu na 200 C stepeni i pecite krofne 20 minuta, zatim smanjite temperaturu na 150 C stepeni i sve to bez otvaranja rerne.

Gotove krofnice izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.

Mleko za krem sipajte u šerpu, oko 2 dl ostavite, i stavite na ringlu da se zagreva.

Posebno umutite jaje, žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom dok ne pobele. Dodajte gustin, puding i promešajte. Toplim mlekom rastvorite dodatno ovu smesu. Sve ovo radite u dubljoj posudi. Vratite na vatru i kuvajte kao što kuvate puding dok se ne stegne. U vreli krem dodajte maslac i mikserom umutite da se otopi.

Pokrijte krem providnom folijom da se ne bi uhvatila korica i pustite da se ohladi. U ohlađen krem umešajte umućen šlag krem od čokolade po uputstvu sa kesice.

Krofnama odsecite vrhove i svaku obilno nafilujte kremom, bilo ručno ili uz pomoć šprica. Vratite kapice i krofne složite na tacnu ili u kutiju, koju možete da zatvorite i odložite u frižider.

Posebno umutite C šlag krem beli i stavite preko kapica na princes krofnama. Na svaku stavite po jagodu.

Krofne dobro ohladite i poslužite.

Na krofne možete ako volite da stavite i samo C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata