C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
150 g šećera
2 C vanilin šećera
200 g brašna
50 g C kakaoa
1/2 kašičice C sode bikarbone
1 kašičica C praška za pecivo
prstohvat soli
180 ml mleka
100 ml ulja
200 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah Soda bikarbona Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Miroslav

Čoko kakao mafini

Kolač idealan za hladne zimske dane.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Pomešati sve praškaste sastojke u jednu posudu, a tečne u drugu.

Rastopiti 100 grama čokolade, drugih 100 grama ohladiti u zamrzivaču, a zatim iseckati na komadiće.

Rastopljenu čokoladu sipati u posudu sa tečnim sastojcima i mutiti mikserom dva minuta.

Iseckanu čokoladu staviti u posudu sa suvim sastojcima, a zatim sve to sjediniti i puniti kalupe za mafine do pola.

Peći mafine u rerni na 180 stepeni dok ne narastu i ne ispucaju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mafine možete praviti i sa belom čokoladom za kuvanje.