C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
300 g mlevenog keksa
5 supenih kašika mleka
150 g margarina
Za beli fil:
2 pakovanja sira (ala kajmak 2 x 250 g)
8 kašika C šećera u prahu
1 kesica C želatina
1/4 l slatke pavlake
1 C vanilin šećer
Završni fil od voća:
500 g malina ili nekog voća po želji
8 kašika šećera
1 kesica C želatina
2 dl vode

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čiz kejk sa malinama

Slasna, lagana letnja poslastica.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 14
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umešati smesu za koru i dobro je izgnječiti rukama. Staviti u kalup ,dobro je pritisnuti i ostaviti u frižider da se stegne 20 min.

Za beli fil prvo se umuti kajmak sa šećerom. Doda se zatim želatin pripremljen po uputstvu sa kesice ali da bude topao. Posebno umutiti 1/4 l slatke pavlake i spojiti sa prethodnom smesom. Smesu hladiti u frižideru oko 20 minuta i izliti je na koru.

Za završni fil u šerpicu staviti šećer, voće i vodu. Prokuvati 4-5 min. Zatim skinuti sa vatre. U medjuvremenu dok se voće kuva pripremite C želatin po uputstvu pa ga dodajte u voće. Hladite na sobnoj temperaturi, pa odložite u frižider i tek kada se dobro ohladi preliti preko belog fila.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata