C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g mlevenog keksa
125 g putera
1 dl hladnog mleka
Fil:
250 g mascarpone sira
200 g kisele pavlake
200 g slatke pavlake
170 g šećera
4 kesice C Vanilin šećera
2 C Želatina
Glazura:
500-800 g smrznutog crvenog voća po želji
150 g šećera
1 C Želatin

Naši proizvodi
Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Cheese cake

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Keks pomešati sa puterom i mlekom, pa masu naneti na tepsiju (pravougaona veća ili veći kalup za tortu), ravnomerno.

Fil:
Umutiti slatku pavlaku, dodati mascarpone sir, želatin, šećer, kiselu pavlaku i vanilin šećer. Fil rasporediti po kori, pa staviti u frižider.

Glazura:
Prokuvati voće u 0,5 l vode sa šećerom. Skinuti sa ringle, pa dodati nabubreli želatin. Vratiti na šporet i još malo kuvati (ne sme da provri!). Ohladiti na sobnoj temperaturi, pa sipati preko fila.

Ostaviti u frižideru preko noći.

Komentari potrošača:

23.04.2019
Laka za spremanje i laka torta za varenje.Preporucujem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Činiće Vam se da je glazura jako retka, ali do ujutru se napravi pihtijasta masa.