C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
250 g mlevenog keksa
125 g putera
rendana kora narandže
100 ml mleka
Fil:
100 g C šlaga
200 ml mleka
100 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
250 g maskarpone sira
Preliv:
600 g crvenog voća ili šumski miks
0.7 l vode
100 g šećera
30 g C želatina

Naši proizvodi
Šlag classic Šećer u prahu Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Cheese cake

Neodoljiv kremast desert sa osvežavajućim ukusom šumskog voća.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10-12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kora:
250 g mlevenog keksa, 125 g putera, rendana kora narandže i mleka oko 100 ml. Smesu zamesiti tako da bude glatka.

Mleko dodavati postepeno, možda neće morati cela količina.

Fil:
100 g C šlaga umutiti i dodati u već sjedinjenu smesu 100 C šećera u prahu, 1 C vanilin šećer i 250 g maskarpone sira.

Sve to nežno sjediniti špatulom ili varjačom. Preliv 600 g voća, 0,7 l vode, 100 g šećera i 30 g C želatina.

Potopiti želatin. Vodu ili sok skuvati sa šećerom i dodati C želatin. Želatin stavljam 5 minuta po skidanju sa šporeta, nije poželjno da želatin ključa.

U okrugli podmazani kalup za torte na otvaranje ređati prvo koru pa 1\2 fila. Staviti na fil 1\2 crvenog voća,pa onda ostatak fila.

Preko fila poređati ostatak voća i preliti mlakim prelivom.

Ostaviti u frizideru da se dobro ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Maskarpone je moguće zameniti sa običnim sitnim sirom.