C Slatka tradicija

Sastojci
50 g margarina
2 kašike meda
2 kašike mleka
2 jaja
350-380 g brašna (količina zavisi od veličine jaja)
150 g šećera
1 kašičica C sode bikarbone
1 kašičica začina za medenjake
1 kašičica C kakao
200 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Soda bikarbona Kakao prah Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Božićni medenjaci

Čarolija blagdana u svakom zalogaju medenjaka.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Rastopiti margarin, med i mleko na laganoj vatri, pa ostaviti da se prohladi.

Pomešati suve sastojke, pa im dodati jaja prethodno umućena viljuškom i rastopljene sastojke.

Zamesiti glatko testo i ostaviti par sati u frižideru ili preko noći, pa ujutru praviti medenjake.

Rojal za šaranje:
1 belance mutiti i postepeno dodavati oko 200 g C šećera u prahu, prethodno dva puta prosejan, i na kraju dodati par kapi limuna.

Masu podeliti i dodati boje po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Testo je osim za medenjake pogodno za medene kućice, voziće, staklene kolače ... jednostavno pustite mašti na volju.