C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za baklave
150 g posng mlevenog keksa
150 g mlevenih oraha
250g margarina za preliv
1 šolja ulja
Za šerbet:
2 šolje šećera
1 šolja vode
1 kesica C vanilin šećera
malo C limuntusa

Naši proizvodi
Vanilin šećer Limuntus

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Valentina

Baklavice

Neodoljiv ukus mlevenog keksa i oraha

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 50-60
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Fil:
Sjediniti mleveni keks i orahe.

Stavljati fil duž kraće ivice svake kore i uviti što čvršće. Ređati tako u pleh dok ne iskoristite sav fil i kore.

Iseckati baklavice koje zelite veličine. Istopiti margarin, dodati ulje i ovime preliti isečene baklave.

Ubaciti u rernu, peći na 200 stepeni dok fino ne porumene.

Šerbet:
Ušpinovati šećer sa vodom i C vanilin šećerom i malo C limuntusa. Kada provri kuvati jos nekoliko minuta.

Vrućim šerbetom preliti mlaku baklavu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Šerbet staviti da se kuva, kada izvadite baklavu iz rerne, dok se šerbet skuva, baklava se dovoljno ohladi da može da se prelije.