C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mleka
1 kašičica šećera
25 g kvasca
100 g masti
2 žumanceta
3 kašike šećera
550 g brašna
Fil:
300 g mlevenog maka
200 g šećera
1 C vanilin šećer
200 ml vrelog mleka
Dodatno:
1 žumance
1 kašika mleka
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Bakina štrudla

Nekada za svaki važniji praznik porodična okupljanja nisu mogla da prođu bez štrudle sa makom. Ovaj desert me vraća u detinjstvo i zato ovaj recept posvećujem mojoj baki.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Fil:
Sjedinite mleveni mak, šećer i C vanilin šećer. Prelijte provrelim mlekom i dobro promešajte. Ostavite da se fil ohladi dok pripremate testo.

Testo:
U mlako mleko stavite izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe.

U odgovarajući sud stavite mast, žumanca i 3 kašike šećera. Izmiksajte, a zatim sipajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Ostavite 30 minuta da testo nadođe.

Nadošlo testo podelite na dva dela. Svaki deo posebno razvucite na papiru za pečenje.

Stavite polovinu pripremljenog fila i uvijte. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje, a onda na isti način pripremite i drugu štrudlu.

Sjedinite žumance i mleko i premažite štrudle, a zatim ih odmah ubacite u zagrejanu rernu na 180°C i pecite 35-40 minuta.

Na kraju kada se štrudla ispeče možete je posuti C vanilin šećerom i C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata