C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 jaja
3 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika keksa
1/2 kesice C praška za pecivo
Fil I:
600 ml mleka
2 kesice C pudinga sa ukusom vanilina
6 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
200 g margarina
200 g C šećera u prahu
Fil II:
2 kesice C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
300 ml mleka
1 veća konzerva ananasa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Slađini recepti

Ananas kocke

Osvežavajući desert sa filovima od pudinga, ananasa i šlag krema.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti prvo dobro belanca sa šećerom pa dodati i žumanca neprestano muteći. Isključiti mikser pa dodavati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i keksom.

Lagano špatulom sve izmešati. Sipati smesu za koru u tepsiju i peći na 200 C 10 min.

Priprema fila I:
500 ml mleka staviti da provri, u drugom sudu staviti C puding i šećer i C vanilin šećer pa preliti sa 100 ml mleka.

Izmešanu masu sipati u mlazu u provrelo mleko i kuvati dok se puding ne zgusne. Ohladiti.

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu pa dodati ohlađen puding u umućeni fil, lagano kašikom umešati i dve kašike umućenog C šlaga.

Priprema fila II:
Umutiti dobro C šlag pa dve kašike dodati u prvi fil.

Filovati:
Kora koju natopimo sokom od ananasa (sok iz konzerve) pa premazati sa polovinom fila, poređati iseckani ananas, preko ananasa staviti umućen šlag, a preko šlaga staviti drugi deo fila.

Dekoracija po želji ...ja sam dekorisala C šlagom a možete i istopljenom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata