C Slatka tradicija

Sastojci
2 krompira
brašno
C suvi kvasac
šećer
soli
voda
mleko
ulje
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maya

Uštipci od krompira

Mekan, sočan i sit.

Vreme pripreme: 60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Staviti kvasac da izađe sa malo šećera, šaku brašna, u količinu vode i mleka koju sami odaberete.

Kada izađe kvasac, malo posolite i unesite testo dodajući brašno i prethodno skuvan krompir.

Ostaviti testo da nadođe. Rasklagijati i po želji iseći.

Kada odstoje 15 minuta pržiti na vrelom ulju i na kraju posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Mogu se služiti i sa pekmezom, a mogu i slane.