C Slatka tradicija

Sastojci
1/4 l mleka
100 g margarina
1/2 kg brašna
1 C suvi kvasac
90 g šećera
1 C vanilin šećer
ribana korica 1 limuna
2 jaja
1 žumanac
1. fil (mak):
150 g mlevenog maka
30 g šećera
3 kašike prezli
4 kašike mleka
1 belanac
malo cimeta
2. fil (lešnik):
150 g mlevenog lešnika
30 g šećera
3 kašike prezli
4 kašike mleka
1 belanac
malo cimeta
malo arome od vanile
3. fil (sir):
180 g svežeg sira (manje masnog)
25 g šećera
1 vanilin šećer C
1 žumanac
1 kašika praha pudinga od vanile C
4. fil (pekmez):
150 g pekmeza od šljiva
25 g šećera
3 kašike ruma
prstohvat cimeta
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Uskršnji kolač iznenađenja

Mirisan i ukusan kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Brašno pomešajte sa C suvim kvascem.

Dodajte ostale sastojke i mešavinu toplog mleka i masnoće i sve umesite mikserom prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo.

Ostavite testo pokriveno da odstoji na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup i pospite brašnom.

Napraviti 4 fila tako što ćete izmešati za svaki, navedene sastojke.

Testo podeliti na 4 jednaka dela. Svaki deo podeliti na još 6. Sada svaki deo razvaljati i staviti malo fila pa uviti u buhtlicu.

Od svakog fila treba da vam ispadne po 6 buhtlica. Poređajte buhtlice naizmenično u pripremljenu formu.

Otopite maslac u maloj šerpi. Premažite buhtle time i ostavite ih još jednom da nadođu 30 minuta. U međuvremenu zagrejte rernu.

Nakon toga stavite na rešetku u donjoj trećini rerne da se peče. Peći na 180 C, oko 45 minuta.

Zatim kolač ostaviti u formi da se hladi nekih 30 min, onda ga izvaditi i posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata