C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
500 g brašna
1 C suvi kvasac
na vrh noža soli
80 g šećera
100 g margarina
1 jaje
2,5 dl mleka
Fil od maka:
200 g mlevenog maka
1 dl vrelog mleka
100 g šećera
Premaz:
75 g šećera
malo vode
1 kašika soka od limuna

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana

Štrudla sa makom

Ukusno, a brzo.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Testo:
Staviti sve suve sastojke u vanglu, u sredinu napraviti rupu i dodati jaje, mleko, margarin i zamesiti rukama.

Fil:
Popariti mak i šećer sa vrelim mlekom, kada se malo prohladi dodati jaje.

Razviti u pravougaonik 30x40, premazati filom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Peći 40 minuta, na 180 stepeni.

Kada se ispeče, vruću štrudlu premazati premazom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata