C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
4 šoljice mleka
4 šoljice ulja
1 C kvasac
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 kg brašna
2 kašike C kakao
100 g C kokosa
Za preliv:
600 g šećera
2 C vanilin šećera
2 dl vode

Naši proizvodi
Suvi kvasac Kakao prah Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Štrudla sa kokosom

Lepe i ukusne štrudle.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kvasac, šećer i so staviti u mleko i ostaviti da naraste.

Sve ostale sastojke staviti u posudu za mešenje pa dodati narastao kvasac. Zamesiti testo.

Testo podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati C kakao da se testo oboji, a drugi deo ostaje žut.

Oba dela podeliti na 4 jufkice. Ostaviti testo da naraste. Staviti prvo žutu jufku pa na nju braon i rasklagijati testo.

Uviti štrudlu i staviti u pleh. Peći na 250 C.

Pečenu štrudlu preliti vrućim prelivom.

Skuvati šećer i vodu samo da provri, pa vrućim preliti vruću štrudlu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata