C Slatka tradicija

Sastojci
500 - 600 g brašna
250 ml mleka
100 g otopljenog margarina
1 kašičica šećera
1 kesica C suvog kvasca
2 žumanca
1 belance
1 kesica C vanilin šećera
200 g eurokrema
100 g mlevenog keksa
50 g C šećera u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vanja

Slatke kiflice

Mirisne i neodoljive kiflice moje bake.

Vreme pripreme: 45 minuta. Broj porcija: 35 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sjediniti sve sastojke osim C eurokrema, mlevenog keksa i C šećera u prahu.

Ostaviti dobro umešeno testo da odstoji 30 minuta.

Nakon toga razviti testo tanko u krug.

Seći trouglove i puniti ih sa C eurokremom koji smo pomešali sa mlevenim keksom.

Peći kiflice na 220 C oko 15 minuta u zavisnosti od rerne.

Pečene i ohlađene kiflice posuti sa C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mleko za testo treba da bude mlako, a jaja sobne temperature. Kvasac pripremiti po uputstvu sa C kesice.