burger c logo
search
bell

Moja knjižica recepata

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Medenjaci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

400 g brašna

120 g C Šećera u prahu

1/2 kesice C Praška za pecivo

1 kesica C Vanilin šećera

1/2 kašičice C Sode bikarbone

1 kašičica mešavine začina za medenjake

2 jajeta (umućena)

120 g omekšalog maslaca ili masti

120 g meda

Glazura:

200 g C Šećera u prahu

2 kašike tople vode

Medenjaci

Opis recepta

Priprema medenjaka:
U posudi za mešenje sjedinite sve suve sastojke, pa dodajte jaja, maslac/mast i med. Umesite testo. Oblikujte 40 kuglica veličine oraha.

Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, a između medenjaka napravite razmak.

Medenjake pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta.

Proveravajte tokom pečenja - kada dodirnete medenjaci treba da budu meki (biće čvršći kada se ohlade).

Priprema glazure:
Šećer u prahu sipajte u činiju. Vodu dodajte postepeno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Glazura za medenjake ne treba da bude ni retka ni gusta.

Da li glazura ima odgovarajuću gustinu možete proveriti tako što ćete na ohlađen medenjak sipati okvirno trećinu kašičice i sačekati par minuta (ukoliko je glazura ostala na medenjaku, to je to).

Glazuru možete doraditi i to tako što ćete dodati još malo vode ukoliko je gusta ili još malo šećera u prahu ukoliko je retka.

Dekorisati ih po želji.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Medenjaci

Opis recepta

Priprema medenjaka:
U posudi za mešenje sjedinite sve suve sastojke, pa dodajte jaja, maslac/mast i med. Umesite testo. Oblikujte 40 kuglica veličine oraha.

Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, a između medenjaka napravite razmak.

Medenjake pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta.

Proveravajte tokom pečenja - kada dodirnete medenjaci treba da budu meki (biće čvršći kada se ohlade).

Priprema glazure:
Šećer u prahu sipajte u činiju. Vodu dodajte postepeno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Glazura za medenjake ne treba da bude ni retka ni gusta.

Da li glazura ima odgovarajuću gustinu možete proveriti tako što ćete na ohlađen medenjak sipati okvirno trećinu kašičice i sačekati par minuta (ukoliko je glazura ostala na medenjaku, to je to).

Glazuru možete doraditi i to tako što ćete dodati još malo vode ukoliko je gusta ili još malo šećera u prahu ukoliko je retka.

Dekorisati ih po želji.

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept