burger c logo
search
bell

Moja knjižica recepata

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Mančmelou kuglof

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Kora:

6 žumanca

6 kašika ulja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

2 kašike C kakaoa

1 kesica C praška za pecivo

Fil:

6 belanaca

12 kašika šećera

malo maslaca za podmazivanje kalupa

Glazura:

200 g čokolade za kuvanje

4 kašike ulja

Mančmelou kuglof

Opis recepta

Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati ulje, pa umešati brašno, kakao i prašak za pecivo u ujednačenu, gušću smesu. Sipati u dobro podmazan kalup (ili tepsiju) istog prečnika kao vaš kalup za kuglof. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minuta.

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam. Sipati u kalup za kuglof podmazan maslacem. Poravnati odozgo. Staviti kalup za kuglof u dublju tepsiju ili pliću šerpu i sipati vodu u tepsiju do polovine kalupa. Staviti u zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni 35 minuta. U toku pečenja belanca će narasti više od ivice kalupa, ali će splasnuti kada se izvade iz rerne.

Pečena belanca - mančmelou, kratko prohladite, preklopite pečenom korom od žumanaca i preokrenite na tacnu za tortu.

Pripremite glazuru: nalomkajte čokoladu, dodajte ulje i otopite na laganoj vatri uz mešanje. Prohladite glazuru, da nije baš vrela, i prelijte preko belanaca.

Ostavite kuglof da se ohladi i glazura stegne pa isecite na parčad željene veličine.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Mančmelou kuglof

Opis recepta

Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati ulje, pa umešati brašno, kakao i prašak za pecivo u ujednačenu, gušću smesu. Sipati u dobro podmazan kalup (ili tepsiju) istog prečnika kao vaš kalup za kuglof. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minuta.

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam. Sipati u kalup za kuglof podmazan maslacem. Poravnati odozgo. Staviti kalup za kuglof u dublju tepsiju ili pliću šerpu i sipati vodu u tepsiju do polovine kalupa. Staviti u zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni 35 minuta. U toku pečenja belanca će narasti više od ivice kalupa, ali će splasnuti kada se izvade iz rerne.

Pečena belanca - mančmelou, kratko prohladite, preklopite pečenom korom od žumanaca i preokrenite na tacnu za tortu.

Pripremite glazuru: nalomkajte čokoladu, dodajte ulje i otopite na laganoj vatri uz mešanje. Prohladite glazuru, da nije baš vrela, i prelijte preko belanaca.

Ostavite kuglof da se ohladi i glazura stegne pa isecite na parčad željene veličine.

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept