burger c logo
search
bell

Moja knjižica recepata

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Kolač sa patišpanjem i keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Kora:

8 belanaca

8 kašika šećera

8 kašika brašna

3 kašike ulja

1/2 kesice C praška za pecivo

200 g petit keksa

malo mleka za namakanje keksa

Krem:

8 žumanaca

8 dl mleka

8 kašika šećera

2 kašike brašna

6 kašika C čvrstina

3 kesice C vanilin šećera

2-3 kašike čokoladnog krema po izboru

250 g maslaca

Fil:

2 kesice C bele šlag kreme

250 ml mleka

Kolač sa patišpanjem i keksom

Opis recepta

Odvojite žumanca od belanaca.

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam pa umešati brašno, prašak za pecivo i 3 kašike ulja. Smesu sipati u dobro podmazan i pobrašnjen pleh, dimenzija otprilike 30x40 cm.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta (zavisi od vaše rerne - najbolje da proverite čačkalicom da li je pečeno).

Čim stavite koru da se peče počnite da spremate i krem. Žumanca umutite sa šećerom pa umešajte čvrstin i brašno i malo hladnog mleka (oduzetog od 8 dl) u glatku smesu.

Ostatak mleka stavite da provri i kada provri smanjite temperaturu, a u mleko umešajte pripremljenu smesu od žumanaca.

Kuvajte nekoliko minuta uz mešanje, na nižoj temperaturi, i u vruću smesu umešajte maslac da se otopi. Sklonite s ringle i umešajte vanilin šećer u krem.

Na još toplu koru sipajte polovinu vrućeg krema. U ostatak krema umešajte čokoladni krem. Preko žutog krema poređajte keks namočen u mleko, pa preko sipajte čokoladni krem.

Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga nafilujte umućenom šlag kremom (po uputstvu na kesici). Čuvajte ga u frižideru.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kolač sa patišpanjem i keksom

Opis recepta

Odvojite žumanca od belanaca.

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam pa umešati brašno, prašak za pecivo i 3 kašike ulja. Smesu sipati u dobro podmazan i pobrašnjen pleh, dimenzija otprilike 30x40 cm.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta (zavisi od vaše rerne - najbolje da proverite čačkalicom da li je pečeno).

Čim stavite koru da se peče počnite da spremate i krem. Žumanca umutite sa šećerom pa umešajte čvrstin i brašno i malo hladnog mleka (oduzetog od 8 dl) u glatku smesu.

Ostatak mleka stavite da provri i kada provri smanjite temperaturu, a u mleko umešajte pripremljenu smesu od žumanaca.

Kuvajte nekoliko minuta uz mešanje, na nižoj temperaturi, i u vruću smesu umešajte maslac da se otopi. Sklonite s ringle i umešajte vanilin šećer u krem.

Na još toplu koru sipajte polovinu vrućeg krema. U ostatak krema umešajte čokoladni krem. Preko žutog krema poređajte keks namočen u mleko, pa preko sipajte čokoladni krem.

Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga nafilujte umućenom šlag kremom (po uputstvu na kesici). Čuvajte ga u frižideru.

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept