burger c logo
search
bell

Moja knjižica recepata

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Desert od bundeve

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1 l mleka

200 g šećera

100 g C Čvrstina

2 kesice C Vanilin šećera

cimet ili začin za medenjake po ukusu

600 g domaćeg pirea od bundeve

Dekoracija:

1 kesica C Šlag krema belog sa ukusom slatke pavlake

150 ml hladnog mleka

2-3 kašike pirea od bundeve

Desert od bundeve

Opis recepta

U 2 dl mleka rastvoriti čvrstin.

Ostatak mleka sipati u šerpu, dodati šećer i sačekati da provri.

Sipati razmućeni čvrstin i kuvati na nižoj temperaturi oko pet minuta uz neprekidno mešanje.

Dodati vanilin šećer, cimet/začin za medenjake i pire od bundeve.

Izmešati i sipati u čaše ili činije.

Ohladiti na sobnoj temperaturi, a potom ostaviti u frižider na hlađenje.

Dekorisati pireom od bundeve, umućenim šlag kremom i cimetom.

Pire od bundeve ćete napraviti tako što ćete 600 g očišćene bundeve iseći na manje komade, staviti u šerpu, sipati malo vode (1dl) i kuvati na srednoj ili nižoj temperaturi 15-tak minita tj. dok bundeva ne omekša, a voda ispari.

Ukoliko ostane malo vode, ocedite je. Štapnim mikserom ispasirajte kuvanu bundevu. Možete napraviti više pirea kako biste imali i za dekoraciju.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Desert od bundeve

Opis recepta

U 2 dl mleka rastvoriti čvrstin.

Ostatak mleka sipati u šerpu, dodati šećer i sačekati da provri.

Sipati razmućeni čvrstin i kuvati na nižoj temperaturi oko pet minuta uz neprekidno mešanje.

Dodati vanilin šećer, cimet/začin za medenjake i pire od bundeve.

Izmešati i sipati u čaše ili činije.

Ohladiti na sobnoj temperaturi, a potom ostaviti u frižider na hlađenje.

Dekorisati pireom od bundeve, umućenim šlag kremom i cimetom.

Pire od bundeve ćete napraviti tako što ćete 600 g očišćene bundeve iseći na manje komade, staviti u šerpu, sipati malo vode (1dl) i kuvati na srednoj ili nižoj temperaturi 15-tak minita tj. dok bundeva ne omekša, a voda ispari.

Ukoliko ostane malo vode, ocedite je. Štapnim mikserom ispasirajte kuvanu bundevu. Možete napraviti više pirea kako biste imali i za dekoraciju.

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept