C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
3 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
3 kašike mleka
3 kašike ulja
1 mala kašikica ruma
Za fil:
300 ml slatke pavlake
100 g čokolade
1 mala kašikica ruma
1 kesica C šlag pene
Za korpice:
100 g mlevenog keksa
50 g margarina
3 kašike mleka
Za preliv:
1 kesica C želatina
3 velike kašike šećera
500 ml vode
raznog sezonskog voća po želji za dekoraciju
po želji malo rendane čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šlag classic Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Čoko rum voćna fantazija

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Izmutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca ,ulje, mleko, rum i prasak za pecivo. Isključiti mikser pa lagano kašikom umešati brašno i kakao.

Sipati u manji kalup pa staviti da se pece oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se kora ohladi izvaditi je iz kalupa i preseći na pola.

Slatku pavlaku staviti u malu šerpicu pa ugrejati do tačke ključanja. U činiju za mućenje izlomiti čokoladu pa preliti vrućom pavlakom. Dobro izmesati da se sjedine pavlaka i čokolada.

Ostaviti da se ohladi a onda staviti u frižider bar jos sat vremena.

Za korpice:
Izmešati keks,otopljen margarin i dodavati malo mleka.Napraviti smesu pa obloziti kalupe. Ostaviti u frizider da se dobro stegne.

Kada se pavlaka sa čokoladom dobro ohladila dodati kasikicu ruma i izmutiti da se dobije gust krem.

Isečenu koru vratiti u kalup, premazati je filom pa prekriti drugom korom. Izmutiti šlag penu pa premazati preko kore.

Ostaviti malo šlaga i napuniti korpice koje ste izvadili iz kalupa. Želatin preliti sa malo vode tek da ogrezne i ostaviti da nabubri.

U šerpicu sipati vodu i šećer i kada se istopi dodati nabubreli želatin. Mešati dok se želatin ne istopi. Ostaviti da se ohladi i da počne polako da se steže.

Poređati korpice sa šlagom perko torte okolo poredjati iseckano voće, takođe i u korpice staviti voće.

Preliti tortu želatinom i ostaviti preko noći u frižider.

Sutradan skinuti kalup i po želji ukrasiti izrendanom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata