C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit
100 g maslaca
150 g šećera
1 C vanilin šećer
2 jaja
1 prsohvat soli
100 g brašna
1 kašičica C praška za pecivo
1 C puding čokolada
100 ml mleka
Za Mus:
300 g crne čokolade
100 g bele čokolade
100 g maslaca
500 ml slatke pavlake
1 C želatin
4 kašike vode
Dekoracija:
200 ml čokoladne glazure
500 g jagoda
50 g bele čokolade

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding čokolada Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sonja

Čoko - jagoda

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Izmiksati maslac, šećer, so, jaja, a onda dodati i ostale sastojke. Sve zajedno izmiksajte.

Smesu sipajte u obložen kalup veličine 25 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 20-25 minuta.

Biskvit ohladite, zatim sklonite obruč i papir za pečenje. Stavite na tanjir i vratite obruč. Mus krem: Čokoladu i maslac istopite u mikrotalasnoj ili na pari. Prohladite.

Želatin prelijte vodom i ostavite 5-10 minuta da nabubri, a zatim istopite u mikrotalasnoj.

Slatku pavlaku umutite, ali mekše. Dodajte kašiku pavlake u istoljen želatin i promešajte, a zatim to izručite u umućenu pavlaku. 3-4 kašike pavlake dodajte u istopljenu čokoladu i promešajte da se sjedini, a onda čokoladu izručite u slatku pavlaku.

Sve dobro promešajte da se smesa izjednači. 3-4 kašike musa sipajte preko biskvita.

U krug oko obruča slažite polovine jagoda, a ostatak popunite celim jagodama.

Mus sipajte u poslastičarsku kesu i istiskajući mus popunite deo između jagoda, a onda dodajte i ostatak fila i sve poravnajte.

Čokoladnu glazuru kao preliv pripremiti po uputstvu.

Prelijte preko musa i pospite belom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Hladite 3-4 h ili preko noći. Skinite obruč i dodatno ukrasite jagodama.