burger c logo
search
bell

Moja knjižica recepata

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Božićna česnica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

1 kesica C suvog pekarskog kvasca

100 ml tople vode

1 kašičica šećera

1 kašičica brašna

700 g brašna T-400 meko

200 ml mleka

1 jaje za testo

1 kašika soli

100 ml ulja

1 jaje za premazivanje

100 g magarina za premazivanje dva dela testa

Božićna česnica

Opis recepta

Sjediniti suvi kvasac i toplu vodu, a zatim dodati šećer i kašiku brašna. Ostaviti par minuta da nadođe.

U 700 g brašna dodati nadošli kvasac, 200 ml mleka, jaje, so i ulje. Testo dobro umesiti (po potrebi dodati još brašna). Prekriti krpom i ostaviti na da odstoji 1h na toplom mestu.

Naraslo testo za česnicu podeliti na četiri jednaka dela. Od jednog dela napraviti spljoštenu loptu i staviti je na sredinu pobrašnjene okrugle tepsije. U nju staviti novčić.

Preostala dva dela testa istanjiti da se dobije testo dužine 70 cm. Premazati ih margarinom i saviti kao rolat. Saviti ih i u pletenicu. Pletenicu staviti u tepsiju oko spljoštene lopte.

Premazati česnicu žumancetom.

Od četvrte, najmanje lopte, napraviti ukrase ( klasje žita). Praviti valjkaste oblike. Donji deo izdužiti, a gornji makazama oblikovati u žito.

Staviti ukrase na česnicu, peći 20 minuta na 200 stepeni, a zatim još 20 minuta na 180 stepeni.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Božićna česnica

Opis recepta

Sjediniti suvi kvasac i toplu vodu, a zatim dodati šećer i kašiku brašna. Ostaviti par minuta da nadođe.

U 700 g brašna dodati nadošli kvasac, 200 ml mleka, jaje, so i ulje. Testo dobro umesiti (po potrebi dodati još brašna). Prekriti krpom i ostaviti na da odstoji 1h na toplom mestu.

Naraslo testo za česnicu podeliti na četiri jednaka dela. Od jednog dela napraviti spljoštenu loptu i staviti je na sredinu pobrašnjene okrugle tepsije. U nju staviti novčić.

Preostala dva dela testa istanjiti da se dobije testo dužine 70 cm. Premazati ih margarinom i saviti kao rolat. Saviti ih i u pletenicu. Pletenicu staviti u tepsiju oko spljoštene lopte.

Premazati česnicu žumancetom.

Od četvrte, najmanje lopte, napraviti ukrase ( klasje žita). Praviti valjkaste oblike. Donji deo izdužiti, a gornji makazama oblikovati u žito.

Staviti ukrase na česnicu, peći 20 minuta na 200 stepeni, a zatim još 20 minuta na 180 stepeni.

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept