burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Spartak kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za kore:

100 g putera ili margarina

200 g šećera

2 jaja

60 g meda

4 kašike kakaoa

1 kašičica sode bikarbone

1 kašika jabukovog sirćeta

500 g brašna ( + 3-4 kašike za izradu testa)

Za fil:

8 dl mleka

2 jaja

300 g šećera

2 kesice vanilin šećera

2 pudinga od vanile

2 kašike čvrstina

250 g putera ili margarina

Za čokoladnu ogledalo glazuru:

200 g šećera

1,5 dl vode

100 g crne čokolade

100 ml slatke pavlake

30 g kakaoa

1 kesica želatina (10 g)

Spartak kocke

Koraci pripreme

U posudu staviti 100 g putera, 200 g šećera, 60 g meda. Na tihoj vatri kuvati dok se šećer ne otopi pa dodati 2 umućena jaja, kakao.

Kuvati još 1 minut pa dodati sirće, sodu bikarbonu. Dobro izmešati, skinuti sa vatre i dodati brašno.

Zamesiti testo, staviti na radnu površinu i uz dodatak 3 kašike brašna izraditi i podeliti na 8 delova. Svaki deo staviti u kesu za zamrzavanje od 3 litra ( veličina kese 23x27 cm) i ostaviti da stane 30 minuta.

Uzeti kesu sa testom i oklagijom razvaljati tanko da testo ispuni veličinu kese. Tako uraditi sa svim testom u kesama. Razvaljano testo sa kesam staviti jedno na drugo na tacnu i ostaviti da stane u zamrzivač 30 minuta.

Za to vreme napraviti fil. U posudu staviti da se kuva 7 dcl mleka, 300 g šećera i 2 vanilin šećera. Umutiti 2 jaja, dodati 2 pudinga od vanile, 2 kašike gustina i 1 dl mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne.

Kad se zgusne i ohladi dodati umućen 250 g putera. Izvaditi razvaljane kore iz zamrzivača, uzeti 1 koru iseći kesu, staviti koru na papir za pečenje a kesu odlepiti a koricu na par mesta izbockati viljuškom.

Peći na 180 stepeni 3-4 minuta. Tako ispeći svih 8 korica. Koristim 2 papira za pečenje. Dok se 1 korica peče za to vreme drugu koricu isečem kesu i postavim na drugi papir.

Pečene ohlađene korice filovati ( zadnju koricu ne filovati već staviti čokoladnu glazuru). U posudu staviti 1 kesicu želatina, preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri.

U drugu posudu staviti 200 g šećera, 1,5 dl vode kuvati na tihoj vatri 1 minut od kad provri. Skinuti sa vatre i dodati 100 g čokolade, 100 ml slatke pavlake, 30 g kakaoa.

Vratiti na isključenu ringlu i mutiti da se masa dobro izjednači i čokolada istopi. Dodati nabubreli želatin i mešati da se želatin istopi.

Ostaviti da se ohladi na 30 stepeni uz povremeno mešanje pa preliti kolač.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Spartak kocke

Koraci pripreme

U posudu staviti 100 g putera, 200 g šećera, 60 g meda. Na tihoj vatri kuvati dok se šećer ne otopi pa dodati 2 umućena jaja, kakao.

Kuvati još 1 minut pa dodati sirće, sodu bikarbonu. Dobro izmešati, skinuti sa vatre i dodati brašno.

Zamesiti testo, staviti na radnu površinu i uz dodatak 3 kašike brašna izraditi i podeliti na 8 delova. Svaki deo staviti u kesu za zamrzavanje od 3 litra ( veličina kese 23x27 cm) i ostaviti da stane 30 minuta.

Uzeti kesu sa testom i oklagijom razvaljati tanko da testo ispuni veličinu kese. Tako uraditi sa svim testom u kesama. Razvaljano testo sa kesam staviti jedno na drugo na tacnu i ostaviti da stane u zamrzivač 30 minuta.

Za to vreme napraviti fil. U posudu staviti da se kuva 7 dcl mleka, 300 g šećera i 2 vanilin šećera. Umutiti 2 jaja, dodati 2 pudinga od vanile, 2 kašike gustina i 1 dl mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne.

Kad se zgusne i ohladi dodati umućen 250 g putera. Izvaditi razvaljane kore iz zamrzivača, uzeti 1 koru iseći kesu, staviti koru na papir za pečenje a kesu odlepiti a koricu na par mesta izbockati viljuškom.

Peći na 180 stepeni 3-4 minuta. Tako ispeći svih 8 korica. Koristim 2 papira za pečenje. Dok se 1 korica peče za to vreme drugu koricu isečem kesu i postavim na drugi papir.

Pečene ohlađene korice filovati ( zadnju koricu ne filovati već staviti čokoladnu glazuru). U posudu staviti 1 kesicu želatina, preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri.

U drugu posudu staviti 200 g šećera, 1,5 dl vode kuvati na tihoj vatri 1 minut od kad provri. Skinuti sa vatre i dodati 100 g čokolade, 100 ml slatke pavlake, 30 g kakaoa.

Vratiti na isključenu ringlu i mutiti da se masa dobro izjednači i čokolada istopi. Dodati nabubreli želatin i mešati da se želatin istopi.

Ostaviti da se ohladi na 30 stepeni uz povremeno mešanje pa preliti kolač.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept