burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija5

Šareni posni rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
5

Sastojci

Za braon sloj:

150 g mlevenog posnog keksa

100 g C šećera u prahu

50 g margarina

2 štangle posne čokolade za kuvanje

3 kašike C kakao praha

malo soka po izboru

Za crveni i zeleni sloj:

isto kao i za braon koru samo umesto čokolade i kakaoa, po malo crvene i zelene jestive boje.

Za beli sloj:

100 g C kokosa

80 g C šećera u prahu

50 g margarina

malo soka od limuna

Šareni posni rolat

Koraci pripreme

Umutite margarin sa C šećerom u prahu, dodajte keks, otopljenu čokoladu sa kakaom na pari i soka, onoliko koliko da se umesi kompaktna masa.

Umutite margarin sa C šećerom u prahu, dodajte keks i sok pa umesite masu. Podelite je na dva dela pa u jedan deo dodajte crvenu, a u drugi zelenu boju.

Umutite margarin sa C šećerom u prahu, dodajte C kokosovo brašno i sok od limuna i umesite kompaktnu masu.

Pomoću oklagije razvucite crveni deo u četvrtastu koru. Od belog dela napravite valjak dužine razvučene kore pa ga stavite na nju. Urolajte je.

Sada razvucite zeleni deo u četvrtastu koru iste dužine, na nju stavite urolani crveni deo. Ponovo urolajte.

Razvucite i braon deo u četvrtastu koru iste dužine, i na nju stavite urolani zeleni deo. Ponovo urolajte.

Naši proizvodi

Šareni posni rolat

Koraci pripreme

Umutite margarin sa C šećerom u prahu, dodajte keks, otopljenu čokoladu sa kakaom na pari i soka, onoliko koliko da se umesi kompaktna masa.

Umutite margarin sa C šećerom u prahu, dodajte keks i sok pa umesite masu. Podelite je na dva dela pa u jedan deo dodajte crvenu, a u drugi zelenu boju.

Umutite margarin sa C šećerom u prahu, dodajte C kokosovo brašno i sok od limuna i umesite kompaktnu masu.

Pomoću oklagije razvucite crveni deo u četvrtastu koru. Od belog dela napravite valjak dužine razvučene kore pa ga stavite na nju. Urolajte je.

Sada razvucite zeleni deo u četvrtastu koru iste dužine, na nju stavite urolani crveni deo. Ponovo urolajte.

Razvucite i braon deo u četvrtastu koru iste dužine, i na nju stavite urolani zeleni deo. Ponovo urolajte.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept