0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
8
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
200 ml voda
2 kašika šećer
150 g domaća svinjska mast
200 g brašno
6 komad jaja
600 ml mleko
2 komad žumanca
100 g šećer
150 g maslac
Ukras uskršnje trpeze.
Za testo:U šerpu uliti vodu,dodati mast,šećer i staviti na vatru da provri.Dodati brašno,ukuvati i skloniti sa vatre.Ostaviti da odstoji 3 minuta.Dodati jedno po jedno jaje i sve dobro umutiti mikserom.Pleh obložiti pek-papirom.Špric za dekorisanje torti puniti smesom i istisnuti krofne na pek-papir.Peći u dobro zagrejanon rerni na 180 steprni 25 minuta (bez otvaranja rerne).Pečene krofne izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.
Za fil:U šerpu usuti 500 ml mleka i staviti na vatru da provri.Zasebno mikserom umutiti žumanca,šećer i C vanilin šećer,C čvrstin,100 ml hladnog mleka te ukuvati u vrijuće mleko.Skloniti sa vatre,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da se ohladi.U ohlađenu smesu dodati maslac i dobro umutiti mikserom.
Krofne preseći na pola,puniti ih filom i poklopiti gornjim delom krofne.Složiti na tacnu i poslužiti.Po želji,možete ih posuti C šećerom u prahu.
Ukras uskršnje trpeze.
Za testo:U šerpu uliti vodu,dodati mast,šećer i staviti na vatru da provri.Dodati brašno,ukuvati i skloniti sa vatre.Ostaviti da odstoji 3 minuta.Dodati jedno po jedno jaje i sve dobro umutiti mikserom.Pleh obložiti pek-papirom.Špric za dekorisanje torti puniti smesom i istisnuti krofne na pek-papir.Peći u dobro zagrejanon rerni na 180 steprni 25 minuta (bez otvaranja rerne).Pečene krofne izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.
Za fil:U šerpu usuti 500 ml mleka i staviti na vatru da provri.Zasebno mikserom umutiti žumanca,šećer i C vanilin šećer,C čvrstin,100 ml hladnog mleka te ukuvati u vrijuće mleko.Skloniti sa vatre,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da se ohladi.U ohlađenu smesu dodati maslac i dobro umutiti mikserom.
Krofne preseći na pola,puniti ih filom i poklopiti gornjim delom krofne.Složiti na tacnu i poslužiti.Po želji,možete ih posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.