1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
8 komad Jaja
1 prstohvat So
8 kašika Mlevenih oraha
1 kašika Brašno
600 ml Mleko
2 kesica C Puding sa ukusom čokolade
100 g Šećer
125 g Margarin
50 g Crna čokolada
100 g Čokoladni krem
5 komad Banana
1 komad Limun
Predivan rolat, za baš svaku priliku!
Odvojiti belanca od žumanaca.
Belanca mutiti mikserom, dadati prstohvat soli i mutiti dok masa ne postane čvrsta, zatim postepeno dodavati šećer u prahu i sve dobro izmutiti.
Smanjiti brzinu, dodati zatim žumanca i kratko sve sjediniti.
Masi dodajemo orahe, brašno i prašak za pecivo. Sjediniti sve to špatulom.
Koristimo veliki pleh od rerne, dimenzija 35x40.
Obložiti pleh papirom za pečenje i izliti smesu.
Rernu uključiti na 200 stepeni, i kada sed rerna zagreje ubaciti koru na pečenje.
Koru peći nekih 10 do 15 minuta, dok ne porumeni.
Kada je kora pečena izvadite iz tepsije zajedno sa pek papirom i umotajte krajeve prema sredini. Umotajte još u krpu i ostavite da se ohladi-nekih pola sata.
Odvojiti 400l mleka i sipati u šerpicu, dodati šećer i staviti da se kuva na srednjoj temperaturi.
Dve kesice pudinga razmutiti sa preostalih 200 ml mleka.
Kada mleko provri, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje da ne bi zagorelo.
Kada je puding gotov skloniti ga sa ringle, dodati iseckanu čokoladu i mešati dok se sve ne sjedini, a zatim prekriti streč folijom i ostaviti da se smesa u potpunosti ohladi.
Margarin penasto umutiti.
Ohlađenoj smesi dodati umućen maslac i čokoladni krem (koji je sobne temperature), sve dobro izmiksati.
Odvojiti par kašika fila, njime ćemo rolat premazati.
Kremu ravnomerno raspoređujemo preko kore.
Iscediti jedan limun i banane provući kroz limuno sok. Banane ne budu kisele, to je samo trik kako ne bi pocrnele.
Uz duže krajeve ređati banane-kao što se vidi sa priložene slike. Urolati obe strane prema sredini i okrenuti rolat, da da strana koja je bila dole sada bude gore.
Rolat premazati ostatkom kreme i ostaviti ga da se ohladi, najbolje preko noći.
Uskršnjim motivima je rolat dekorisan, vi ga ne morate ni dekorisati ili možete dekorisati rolat po vašoj želji.
Išarala sam šlagom, u koji sam dodala boju u prahu, zatim posula čokoladom i postavila figurice od fondana.
Figurice sam sama napravila.
Prijatno!
Predivan rolat, za baš svaku priliku!
Odvojiti belanca od žumanaca.
Belanca mutiti mikserom, dadati prstohvat soli i mutiti dok masa ne postane čvrsta, zatim postepeno dodavati šećer u prahu i sve dobro izmutiti.
Smanjiti brzinu, dodati zatim žumanca i kratko sve sjediniti.
Masi dodajemo orahe, brašno i prašak za pecivo. Sjediniti sve to špatulom.
Koristimo veliki pleh od rerne, dimenzija 35x40.
Obložiti pleh papirom za pečenje i izliti smesu.
Rernu uključiti na 200 stepeni, i kada sed rerna zagreje ubaciti koru na pečenje.
Koru peći nekih 10 do 15 minuta, dok ne porumeni.
Kada je kora pečena izvadite iz tepsije zajedno sa pek papirom i umotajte krajeve prema sredini. Umotajte još u krpu i ostavite da se ohladi-nekih pola sata.
Odvojiti 400l mleka i sipati u šerpicu, dodati šećer i staviti da se kuva na srednjoj temperaturi.
Dve kesice pudinga razmutiti sa preostalih 200 ml mleka.
Kada mleko provri, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje da ne bi zagorelo.
Kada je puding gotov skloniti ga sa ringle, dodati iseckanu čokoladu i mešati dok se sve ne sjedini, a zatim prekriti streč folijom i ostaviti da se smesa u potpunosti ohladi.
Margarin penasto umutiti.
Ohlađenoj smesi dodati umućen maslac i čokoladni krem (koji je sobne temperature), sve dobro izmiksati.
Odvojiti par kašika fila, njime ćemo rolat premazati.
Kremu ravnomerno raspoređujemo preko kore.
Iscediti jedan limun i banane provući kroz limuno sok. Banane ne budu kisele, to je samo trik kako ne bi pocrnele.
Uz duže krajeve ređati banane-kao što se vidi sa priložene slike. Urolati obe strane prema sredini i okrenuti rolat, da da strana koja je bila dole sada bude gore.
Rolat premazati ostatkom kreme i ostaviti ga da se ohladi, najbolje preko noći.
Uskršnjim motivima je rolat dekorisan, vi ga ne morate ni dekorisati ili možete dekorisati rolat po vašoj želji.
Išarala sam šlagom, u koji sam dodala boju u prahu, zatim posula čokoladom i postavila figurice od fondana.
Figurice sam sama napravila.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.