burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija10

Mačije oči-rolat sa bananama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

Kora

8 komad Jaja

1 prstohvat So

8 kašika C Šećer u prahu

8 kašika Mlevenih oraha

1 kašika Brašno

1/2 kesica C Prašak za pecivo

Krema

600 ml Mleko

2 kesica C Puding sa ukusom čokolade

100 g Šećer

125 g Margarin

50 g Crna čokolada

100 g Čokoladni krem

Dodatno

5 komad Banana

1 komad Limun

Mačije oči-rolat sa bananama

Predivan rolat, za baš svaku priliku!

Koraci pripreme

Priprema kore

Odvojiti belanca od žumanaca.

Belanca mutiti mikserom, dadati prstohvat soli i mutiti dok masa ne postane čvrsta, zatim postepeno dodavati šećer u prahu i sve dobro izmutiti.

Smanjiti brzinu, dodati zatim žumanca i kratko sve sjediniti.

Masi dodajemo orahe, brašno i prašak za pecivo. Sjediniti sve to špatulom.

Koristimo veliki pleh od rerne, dimenzija 35x40.

Obložiti pleh papirom za pečenje i izliti smesu.

Rernu uključiti na 200 stepeni, i kada sed rerna zagreje ubaciti koru na pečenje.

Koru peći nekih 10 do 15 minuta, dok ne porumeni.

Kada je kora pečena izvadite iz tepsije zajedno sa pek papirom i umotajte krajeve prema sredini. Umotajte još u krpu i ostavite da se ohladi-nekih pola sata.

Priprema kreme

Odvojiti 400l mleka i sipati u šerpicu, dodati šećer i staviti da se kuva na srednjoj temperaturi.

Dve kesice pudinga razmutiti sa preostalih 200 ml mleka.

Kada mleko provri, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje da ne bi zagorelo.

Kada je puding gotov skloniti ga sa ringle, dodati iseckanu čokoladu i mešati dok se sve ne sjedini, a zatim prekriti streč folijom i ostaviti da se smesa u potpunosti ohladi.

Margarin penasto umutiti.

Ohlađenoj smesi dodati umućen maslac i čokoladni krem (koji je sobne temperature), sve dobro izmiksati.

Odvojiti par kašika fila, njime ćemo rolat premazati.

Pravljenje rolata

Kremu ravnomerno raspoređujemo preko kore.

Iscediti jedan limun i banane provući kroz limuno sok. Banane ne budu kisele, to je samo trik kako ne bi pocrnele.

Uz duže krajeve ređati banane-kao što se vidi sa priložene slike. Urolati obe strane prema sredini i okrenuti rolat, da da strana koja je bila dole sada bude gore.

Rolat premazati ostatkom kreme i ostaviti ga da se ohladi, najbolje preko noći.

Uskršnjim motivima je rolat dekorisan, vi ga ne morate ni dekorisati ili možete dekorisati rolat po vašoj želji.

Išarala sam šlagom, u koji sam dodala boju u prahu, zatim posula čokoladom i postavila figurice od fondana.

Figurice sam sama napravila.

Prijatno!

Naši proizvodi

Mačije oči-rolat sa bananama

Predivan rolat, za baš svaku priliku!

Koraci pripreme

Priprema kore

Odvojiti belanca od žumanaca.

Belanca mutiti mikserom, dadati prstohvat soli i mutiti dok masa ne postane čvrsta, zatim postepeno dodavati šećer u prahu i sve dobro izmutiti.

Smanjiti brzinu, dodati zatim žumanca i kratko sve sjediniti.

Masi dodajemo orahe, brašno i prašak za pecivo. Sjediniti sve to špatulom.

Koristimo veliki pleh od rerne, dimenzija 35x40.

Obložiti pleh papirom za pečenje i izliti smesu.

Rernu uključiti na 200 stepeni, i kada sed rerna zagreje ubaciti koru na pečenje.

Koru peći nekih 10 do 15 minuta, dok ne porumeni.

Kada je kora pečena izvadite iz tepsije zajedno sa pek papirom i umotajte krajeve prema sredini. Umotajte još u krpu i ostavite da se ohladi-nekih pola sata.

Priprema kreme

Odvojiti 400l mleka i sipati u šerpicu, dodati šećer i staviti da se kuva na srednjoj temperaturi.

Dve kesice pudinga razmutiti sa preostalih 200 ml mleka.

Kada mleko provri, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje da ne bi zagorelo.

Kada je puding gotov skloniti ga sa ringle, dodati iseckanu čokoladu i mešati dok se sve ne sjedini, a zatim prekriti streč folijom i ostaviti da se smesa u potpunosti ohladi.

Margarin penasto umutiti.

Ohlađenoj smesi dodati umućen maslac i čokoladni krem (koji je sobne temperature), sve dobro izmiksati.

Odvojiti par kašika fila, njime ćemo rolat premazati.

Pravljenje rolata

Kremu ravnomerno raspoređujemo preko kore.

Iscediti jedan limun i banane provući kroz limuno sok. Banane ne budu kisele, to je samo trik kako ne bi pocrnele.

Uz duže krajeve ređati banane-kao što se vidi sa priložene slike. Urolati obe strane prema sredini i okrenuti rolat, da da strana koja je bila dole sada bude gore.

Rolat premazati ostatkom kreme i ostaviti ga da se ohladi, najbolje preko noći.

Uskršnjim motivima je rolat dekorisan, vi ga ne morate ni dekorisati ili možete dekorisati rolat po vašoj želji.

Išarala sam šlagom, u koji sam dodala boju u prahu, zatim posula čokoladom i postavila figurice od fondana.

Figurice sam sama napravila.

Prijatno!

Autor

jecakida
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept