burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Crveno bela rozenka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za beli fil:

1 l mleka

9 kašika šećera

3 kesice C pudinga sa ukusom slatke pavlake

1 kašika C čvrstina

100 g bele čokolade

250 g maslaca/margarina

Za crveni fil:

200 g malina

300 ml vode

3 kašike šećera

3 kašike C čvrstina

Za glazuru:

300 g C šećera u prahu

5 kašika vruće vode (kipuće)

2 kašike ulja

Ostalo:

1 pakovanje korica za rozen tortu

Crveno bela rozenka

Koraci pripreme

C Puding i C čvrstin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i čvrstin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.

Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i belu čokoladu i izmešati da se otopi i sjedini. Ostaviti da se prohladi.

U šerpu staviti maline, usuti 200 ml vode, dodati šećer, promešati i kuvati 2-3 minuta na umerenoj temperaturi.

Čvrstin razmutiti sa 100 ml vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.

Mlakim filovima premazati kore. Na prvu i drugu koru staviti beli fil.

Crveni fil podeliti na 2 ili 3 dela, za 2 ili 3 korice.

Slaganje završiti korom. Preko staviti nesto tesko i staviti kolač u frižider na nekoliko sati.

Mikserom umutiti prah šećer sa uljem i vrućom vodom i preliti preko kolača.

Vratiti na kratko u frižider pa iseći i poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Crveno bela rozenka

Koraci pripreme

C Puding i C čvrstin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i čvrstin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.

Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i belu čokoladu i izmešati da se otopi i sjedini. Ostaviti da se prohladi.

U šerpu staviti maline, usuti 200 ml vode, dodati šećer, promešati i kuvati 2-3 minuta na umerenoj temperaturi.

Čvrstin razmutiti sa 100 ml vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.

Mlakim filovima premazati kore. Na prvu i drugu koru staviti beli fil.

Crveni fil podeliti na 2 ili 3 dela, za 2 ili 3 korice.

Slaganje završiti korom. Preko staviti nesto tesko i staviti kolač u frižider na nekoliko sati.

Mikserom umutiti prah šećer sa uljem i vrućom vodom i preliti preko kolača.

Vratiti na kratko u frižider pa iseći i poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept