burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Teško

broj porcija30

Uskršnja vanil krem puslica torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Teško

Broj porcija:
30

Sastojci

Kore

280 g Šećera

5 komad Belanac

Fil 1

400 g Mlevenih oraha

350 ml Mleka

3 kašika Šećera

10 komad Žumanca

150 g C Šećer u prahu

250 g Margarina

5 komad C Vanilin šećer

Fil 2

5 komad C Šlag krem sa ukusom vanile

600 ml Mleka

Uskršnja vanil krem puslica torta

Bogata, kremasta, raskošna torta pravljena povodom Vaskrsa. Tražiće se parče više, samo pratite korake u receptu. Neizostavna c vanil šlag krema daje posebnu notu i aromu ovoj predivnoj torti, uživajte!

Koraci pripreme

Priprema kora

Od belanaca i šećera dobro umutiti čvrst šam, postepenim dodavanjem šećera. Peći na 120 stepeni sat vremena. Data je količina sastojaka za jednu koru u receptu, dakle udvostručite

Priprema fila 1

Žumanca sa 3 kašike šećera umutiti i kuvati na pari. Ostaviti da, se ohlade. Margarin umutiti sa 150 gr šećera u prahu i 5 kesica vanilin šećera. Mlevene orahe popariti vrućom mlekom. Sve tri smese spojiti u jednu kada budu skroz hladne.

Fil 2

U 600 ml hladnog mleka dodati 5 kesica vanilin krem šlaga c i dobro umutiti.

Filovanje

Na prvu koru namazati polovinu prvog fila, te drugi fil od vanila šlag kreme, dodati drugu koru, drugu polovinu fila 1 i fil 2,odnosno šlag vanila. Dekorisati po želji.

Naši proizvodi

Uskršnja vanil krem puslica torta

Bogata, kremasta, raskošna torta pravljena povodom Vaskrsa. Tražiće se parče više, samo pratite korake u receptu. Neizostavna c vanil šlag krema daje posebnu notu i aromu ovoj predivnoj torti, uživajte!

Koraci pripreme

Priprema kora

Od belanaca i šećera dobro umutiti čvrst šam, postepenim dodavanjem šećera. Peći na 120 stepeni sat vremena. Data je količina sastojaka za jednu koru u receptu, dakle udvostručite

Priprema fila 1

Žumanca sa 3 kašike šećera umutiti i kuvati na pari. Ostaviti da, se ohlade. Margarin umutiti sa 150 gr šećera u prahu i 5 kesica vanilin šećera. Mlevene orahe popariti vrućom mlekom. Sve tri smese spojiti u jednu kada budu skroz hladne.

Fil 2

U 600 ml hladnog mleka dodati 5 kesica vanilin krem šlaga c i dobro umutiti.

Filovanje

Na prvu koru namazati polovinu prvog fila, te drugi fil od vanila šlag kreme, dodati drugu koru, drugu polovinu fila 1 i fil 2,odnosno šlag vanila. Dekorisati po želji.

Autor

Anaihrana
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept