burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Sladoled torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Za tortu

500 ml Mleko

150 g Šećer

1 kesica C Želatin

250 g C Šlag krem sa ukusom vanile

80 g Mleveni keks

80 g Čokolada za kuvanje

Sladoled torta

Torta koja je kremasta i ukusna. Prava praznična omiljena za decu ali i za odrasle.

Koraci pripreme

Korak 1

Želatin potopiti u 5 kašika hladne vode.

Korak 2

Mleko i šećer prokuvati. Ostaviti da se malo prohladi. Želatin malo zagrejati da bude tečan i uliti u smesu sa mlekom. Zatim smesu potpuno ohladiti.

Korak 3

U smesu sa mlekom dodati krem šlag i umutiti penasto. Deli se na tri dela. Jednom delu dodati mleveni keks. Drugom dodati otopljenu čokoladu ( može se samo narendati) Treća smesa ostaje žuta.

Korak 4

U kalup sa obručem slagati tortu, najpre smesu sa keksom, potom čokoladnu smesu i na kraju žutu smesu. Tortu ostaviti da se hladi, moze i preko noći.

Korak 5

Skinuti obruč torte i ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Sladoled torta

Torta koja je kremasta i ukusna. Prava praznična omiljena za decu ali i za odrasle.

Koraci pripreme

Korak 1

Želatin potopiti u 5 kašika hladne vode.

Korak 2

Mleko i šećer prokuvati. Ostaviti da se malo prohladi. Želatin malo zagrejati da bude tečan i uliti u smesu sa mlekom. Zatim smesu potpuno ohladiti.

Korak 3

U smesu sa mlekom dodati krem šlag i umutiti penasto. Deli se na tri dela. Jednom delu dodati mleveni keks. Drugom dodati otopljenu čokoladu ( može se samo narendati) Treća smesa ostaje žuta.

Korak 4

U kalup sa obručem slagati tortu, najpre smesu sa keksom, potom čokoladnu smesu i na kraju žutu smesu. Tortu ostaviti da se hladi, moze i preko noći.

Korak 5

Skinuti obruč torte i ukrasiti po želji.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept