0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
500 ml Mleko
150 g Šećer
250 g C Šlag krem sa ukusom vanile
80 g Mleveni keks
80 g Čokolada za kuvanje
Torta koja je kremasta i ukusna. Prava praznična omiljena za decu ali i za odrasle.
Želatin potopiti u 5 kašika hladne vode.
Mleko i šećer prokuvati. Ostaviti da se malo prohladi. Želatin malo zagrejati da bude tečan i uliti u smesu sa mlekom. Zatim smesu potpuno ohladiti.
U smesu sa mlekom dodati krem šlag i umutiti penasto. Deli se na tri dela. Jednom delu dodati mleveni keks. Drugom dodati otopljenu čokoladu ( može se samo narendati) Treća smesa ostaje žuta.
U kalup sa obručem slagati tortu, najpre smesu sa keksom, potom čokoladnu smesu i na kraju žutu smesu. Tortu ostaviti da se hladi, moze i preko noći.
Skinuti obruč torte i ukrasiti po želji.
Torta koja je kremasta i ukusna. Prava praznična omiljena za decu ali i za odrasle.
Želatin potopiti u 5 kašika hladne vode.
Mleko i šećer prokuvati. Ostaviti da se malo prohladi. Želatin malo zagrejati da bude tečan i uliti u smesu sa mlekom. Zatim smesu potpuno ohladiti.
U smesu sa mlekom dodati krem šlag i umutiti penasto. Deli se na tri dela. Jednom delu dodati mleveni keks. Drugom dodati otopljenu čokoladu ( može se samo narendati) Treća smesa ostaje žuta.
U kalup sa obručem slagati tortu, najpre smesu sa keksom, potom čokoladnu smesu i na kraju žutu smesu. Tortu ostaviti da se hladi, moze i preko noći.
Skinuti obruč torte i ukrasiti po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.