burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Pečene jabuke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Sastojci

1,5 kg jabuka

100 g kristal šećera

30 g seckanih oraha

1 kašičica cimeta

75 g putera ili margarina

1 kesica C Vanilin šećera

Pečene jabuke

Ukusna i zdrava poslastica za sve prilike.

Koraci pripreme

Priprema

Jabuke po izboru dobro oprati, izdubiti u sredini i ukloniti semenke, ne ljuštiti ih.

Izdubljene jabuke puniti redosledom: šećer, cimet, seckani orah ili mešavinom sastojaka (kao meru koristiti kafenu kašičicu). Na sve dodati komadić putera ili margarina i posuti vanilin šećerom.

Pripremljene jabuke poređati u pleh obložen pek papirom i staviti da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200C, dok ne dobiju braonkastu boju.

Prohlađene pečene jabuke preliti sokom koji su pustile prilikom pečenja i poslužiti.

Umesto šećera staviti med, dodati orašasto i sušeno voće, kao i začine po ukusu.

Pečene jabuke

Ukusna i zdrava poslastica za sve prilike.

Koraci pripreme

Priprema

Jabuke po izboru dobro oprati, izdubiti u sredini i ukloniti semenke, ne ljuštiti ih.

Izdubljene jabuke puniti redosledom: šećer, cimet, seckani orah ili mešavinom sastojaka (kao meru koristiti kafenu kašičicu). Na sve dodati komadić putera ili margarina i posuti vanilin šećerom.

Pripremljene jabuke poređati u pleh obložen pek papirom i staviti da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200C, dok ne dobiju braonkastu boju.

Prohlađene pečene jabuke preliti sokom koji su pustile prilikom pečenja i poslužiti.

Umesto šećera staviti med, dodati orašasto i sušeno voće, kao i začine po ukusu.

Autor

Poslastičarka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept