1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
8
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
1,5 kg jabuka
100 g kristal šećera
30 g seckanih oraha
1 kašičica cimeta
75 g putera ili margarina
1 kesica C Vanilin šećera
Ukusna i zdrava poslastica za sve prilike.
Jabuke po izboru dobro oprati, izdubiti u sredini i ukloniti semenke, ne ljuštiti ih.
Izdubljene jabuke puniti redosledom: šećer, cimet, seckani orah ili mešavinom sastojaka (kao meru koristiti kafenu kašičicu). Na sve dodati komadić putera ili margarina i posuti vanilin šećerom.
Pripremljene jabuke poređati u pleh obložen pek papirom i staviti da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200C, dok ne dobiju braonkastu boju.
Prohlađene pečene jabuke preliti sokom koji su pustile prilikom pečenja i poslužiti.
Umesto šećera staviti med, dodati orašasto i sušeno voće, kao i začine po ukusu.
Ukusna i zdrava poslastica za sve prilike.
Jabuke po izboru dobro oprati, izdubiti u sredini i ukloniti semenke, ne ljuštiti ih.
Izdubljene jabuke puniti redosledom: šećer, cimet, seckani orah ili mešavinom sastojaka (kao meru koristiti kafenu kašičicu). Na sve dodati komadić putera ili margarina i posuti vanilin šećerom.
Pripremljene jabuke poređati u pleh obložen pek papirom i staviti da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200C, dok ne dobiju braonkastu boju.
Prohlađene pečene jabuke preliti sokom koji su pustile prilikom pečenja i poslužiti.
Umesto šećera staviti med, dodati orašasto i sušeno voće, kao i začine po ukusu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.