1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
Pleh dimenzija 30x25cm
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
Pleh dimenzija 30x25cm
4 komad Jaja
180 g Šecer
1 kesica C Vanilin šećer
70 ml Ulje
250 ml Mleko
210 g Brašno
1 kesica C Prašak za pecivo
30 g C Kakao prah
300 ml Mleko
200 ml Slatka pavlaka
2 kašika Šećer
3 kašika C Kakao prah
100 g Čokolada (mlečna)
250 ml Slatka pavlaka
250 g Čokolada (mlečna)
Kremast, sočan, čokoladni kolač. 😊
Dobro umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati ulje i mleko pa kratko mutiti. Postepeno dodavati prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Smesu mešati ručno, žicom, da se dobije ujednačena smesa bez grudvica.
Pleh podmazati sa malo ulja i posuti malo brašna.
Koristila sam pleh dimenzija 30x25cm.
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Smesu sipati u pleh i peći oko 20 minuta. Zabosti čačkalicu u sredinu i kada čačkalica izađe suva kora je spremna.
Ostaviti nekih sat vremena da se kora ohladi.
Sa čačkalicom dobro izbušiti koru, kako bi što bolje upila preliv.
U šerpici sjediniti mleko, pavlaku, kakao i šećer. Zagrejati na nižoj temperaturi i mešati da se razbiju grudvice. Pred ključanje dodati čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi.
Sa kutlačom polako sipati preliv preko kore. Delovaće da ima više preliva, ali kora će sve to upiti. Po potrebi se kora može još malo izbušiti sa čačkalicom.
Ostaviti koru oko sat vremena na sobnoj temperaturi pa potom staviti u frižider.
Kad se kora stegla i upila preliv može se staviti i glazura.
U šerpici sjediniti pavlaku i čokoladu. Grejati na nižoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se čokolada ne istopi.
Ravnomerno preliti preko kolača.
Ostaviti ga par sati u frižideru da se stegne pre posluženja.
Prijatno! :)
Kremast, sočan, čokoladni kolač. 😊
Dobro umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati ulje i mleko pa kratko mutiti. Postepeno dodavati prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Smesu mešati ručno, žicom, da se dobije ujednačena smesa bez grudvica.
Pleh podmazati sa malo ulja i posuti malo brašna.
Koristila sam pleh dimenzija 30x25cm.
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Smesu sipati u pleh i peći oko 20 minuta. Zabosti čačkalicu u sredinu i kada čačkalica izađe suva kora je spremna.
Ostaviti nekih sat vremena da se kora ohladi.
Sa čačkalicom dobro izbušiti koru, kako bi što bolje upila preliv.
U šerpici sjediniti mleko, pavlaku, kakao i šećer. Zagrejati na nižoj temperaturi i mešati da se razbiju grudvice. Pred ključanje dodati čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi.
Sa kutlačom polako sipati preliv preko kore. Delovaće da ima više preliva, ali kora će sve to upiti. Po potrebi se kora može još malo izbušiti sa čačkalicom.
Ostaviti koru oko sat vremena na sobnoj temperaturi pa potom staviti u frižider.
Kad se kora stegla i upila preliv može se staviti i glazura.
U šerpici sjediniti pavlaku i čokoladu. Grejati na nižoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se čokolada ne istopi.
Ravnomerno preliti preko kolača.
Ostaviti ga par sati u frižideru da se stegne pre posluženja.
Prijatno! :)
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.