burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcijaPleh dimenzija 30x25cm

Čokoladni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
Pleh dimenzija 30x25cm

Sastojci

Kora

4 komad Jaja

180 g Šecer

1 kesica C Vanilin šećer

70 ml Ulje

250 ml Mleko

210 g Brašno

1 kesica C Prašak za pecivo

30 g C Kakao prah

Preliv

300 ml Mleko

200 ml Slatka pavlaka

2 kašika Šećer

3 kašika C Kakao prah

100 g Čokolada (mlečna)

Glazura

250 ml Slatka pavlaka

250 g Čokolada (mlečna)

Čokoladni kolač

Kremast, sočan, čokoladni kolač. 😊

Koraci pripreme

Kora:

Dobro umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati ulje i mleko pa kratko mutiti. Postepeno dodavati prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Smesu mešati ručno, žicom, da se dobije ujednačena smesa bez grudvica.
Pleh podmazati sa malo ulja i posuti malo brašna.
Koristila sam pleh dimenzija 30x25cm.
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Smesu sipati u pleh i peći oko 20 minuta. Zabosti čačkalicu u sredinu i kada čačkalica izađe suva kora je spremna.
Ostaviti nekih sat vremena da se kora ohladi.
Sa čačkalicom dobro izbušiti koru, kako bi što bolje upila preliv.

Preliv:

U šerpici sjediniti mleko, pavlaku, kakao i šećer. Zagrejati na nižoj temperaturi i mešati da se razbiju grudvice. Pred ključanje dodati čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi.
Sa kutlačom polako sipati preliv preko kore. Delovaće da ima više preliva, ali kora će sve to upiti. Po potrebi se kora može još malo izbušiti sa čačkalicom.
Ostaviti koru oko sat vremena na sobnoj temperaturi pa potom staviti u frižider.
Kad se kora stegla i upila preliv može se staviti i glazura.

Glazura:

U šerpici sjediniti pavlaku i čokoladu. Grejati na nižoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se čokolada ne istopi.
Ravnomerno preliti preko kolača.
Ostaviti ga par sati u frižideru da se stegne pre posluženja.

Prijatno! :)

Čokoladni kolač

Kremast, sočan, čokoladni kolač. 😊

Koraci pripreme

Kora:

Dobro umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati ulje i mleko pa kratko mutiti. Postepeno dodavati prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Smesu mešati ručno, žicom, da se dobije ujednačena smesa bez grudvica.
Pleh podmazati sa malo ulja i posuti malo brašna.
Koristila sam pleh dimenzija 30x25cm.
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Smesu sipati u pleh i peći oko 20 minuta. Zabosti čačkalicu u sredinu i kada čačkalica izađe suva kora je spremna.
Ostaviti nekih sat vremena da se kora ohladi.
Sa čačkalicom dobro izbušiti koru, kako bi što bolje upila preliv.

Preliv:

U šerpici sjediniti mleko, pavlaku, kakao i šećer. Zagrejati na nižoj temperaturi i mešati da se razbiju grudvice. Pred ključanje dodati čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi.
Sa kutlačom polako sipati preliv preko kore. Delovaće da ima više preliva, ali kora će sve to upiti. Po potrebi se kora može još malo izbušiti sa čačkalicom.
Ostaviti koru oko sat vremena na sobnoj temperaturi pa potom staviti u frižider.
Kad se kora stegla i upila preliv može se staviti i glazura.

Glazura:

U šerpici sjediniti pavlaku i čokoladu. Grejati na nižoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se čokolada ne istopi.
Ravnomerno preliti preko kolača.
Ostaviti ga par sati u frižideru da se stegne pre posluženja.

Prijatno! :)

Autor

Danijela7
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept