burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Uskršnja vegan torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Kore:

300 g brašna

150 g šećera

75 ml ulja

150 ml mlake vode

2 kesica C Vanilin šećer

1 kesica C Prašak za pecivo

3 kašika džema od pomorandže

50 g Dr.Oetker crne čokolade

Fil:

150 g Dr.Oetker crne čokolade

150 ml biljne pavlake

1 kašika C Šećer u prahu

Završni premaz:

110 g posnog šlaga

150 ml biljnog mleka

1 kašika C Šećer u prahu

Dekoracija:

300 g Dr.Oetker crne čokolade

3 kašika ulja

100 g bele čokolade

po želji dodatno komad druge dekoracije

Uskršnja vegan torta

Lepa usktšnja torta za one koji ne smeju da jedu jaja

Koraci pripreme

Korak 1-kora

Pomešati suve sastojke, vodu i ulje . Dodati džem ( sa čokoladom se najlepše slaže džem od pomorandže) i usitnjenu čokoladu. Peći 40 minuta na 200stepeni.
Pečenu koru ostaviti da se ohladi.
Ohlađenu tortu preseći horizontalno na 2 kore .
Otopiti čokoladu u zagrejanoj pavlaci, umutiti fil i polovinom premazati donju koru. Preklopiti gornjom korom i filovati samo po vrhu.

Korak 2-Završni premaz

Premazati celu tortu šlagom i dekorisati čoko jajima i pilićima .

Korak 3-Izrada dekoracije

Otopljenom belom čokoladom premazati sva udubljenja u kalupu i ostaviti u frižideru da se stegne. Izvaditi kalup iz frižidera i premazati crnom čokoladom otopljenom sa malo ulja. Vratiti u frižider dok sasvim ne očvrsne.
Izvaditi iz kalupa i koristiti za dekorisanje torte . Visoki su 7,5cm i lepo izgledaju kada se stave po njenom obimu.

Dodatna dekoracija

Po želji i ukusu može da se dodatno dekoriše i manjim jajima, da za Uskrs bude veselije

Naši proizvodi

Uskršnja vegan torta

Lepa usktšnja torta za one koji ne smeju da jedu jaja

Koraci pripreme

Korak 1-kora

Pomešati suve sastojke, vodu i ulje . Dodati džem ( sa čokoladom se najlepše slaže džem od pomorandže) i usitnjenu čokoladu. Peći 40 minuta na 200stepeni.
Pečenu koru ostaviti da se ohladi.
Ohlađenu tortu preseći horizontalno na 2 kore .
Otopiti čokoladu u zagrejanoj pavlaci, umutiti fil i polovinom premazati donju koru. Preklopiti gornjom korom i filovati samo po vrhu.

Korak 2-Završni premaz

Premazati celu tortu šlagom i dekorisati čoko jajima i pilićima .

Korak 3-Izrada dekoracije

Otopljenom belom čokoladom premazati sva udubljenja u kalupu i ostaviti u frižideru da se stegne. Izvaditi kalup iz frižidera i premazati crnom čokoladom otopljenom sa malo ulja. Vratiti u frižider dok sasvim ne očvrsne.
Izvaditi iz kalupa i koristiti za dekorisanje torte . Visoki su 7,5cm i lepo izgledaju kada se stave po njenom obimu.

Dodatna dekoracija

Po želji i ukusu može da se dodatno dekoriše i manjim jajima, da za Uskrs bude veselije

Autor

Tijana Vodoplav
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept