1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
300 g brašna
150 g šećera
75 ml ulja
150 ml mlake vode
3 kašika džema od pomorandže
50 g Dr.Oetker crne čokolade
150 g Dr.Oetker crne čokolade
150 ml biljne pavlake
110 g posnog šlaga
150 ml biljnog mleka
300 g Dr.Oetker crne čokolade
3 kašika ulja
100 g bele čokolade
po želji dodatno komad druge dekoracije
Lepa usktšnja torta za one koji ne smeju da jedu jaja
Pomešati suve sastojke, vodu i ulje . Dodati džem ( sa čokoladom se najlepše slaže džem od pomorandže) i usitnjenu čokoladu. Peći 40 minuta na 200stepeni.
Pečenu koru ostaviti da se ohladi.
Ohlađenu tortu preseći horizontalno na 2 kore .
Otopiti čokoladu u zagrejanoj pavlaci, umutiti fil i polovinom premazati donju koru. Preklopiti gornjom korom i filovati samo po vrhu.
Premazati celu tortu šlagom i dekorisati čoko jajima i pilićima .
Otopljenom belom čokoladom premazati sva udubljenja u kalupu i ostaviti u frižideru da se stegne. Izvaditi kalup iz frižidera i premazati crnom čokoladom otopljenom sa malo ulja. Vratiti u frižider dok sasvim ne očvrsne.
Izvaditi iz kalupa i koristiti za dekorisanje torte . Visoki su 7,5cm i lepo izgledaju kada se stave po njenom obimu.
Po želji i ukusu može da se dodatno dekoriše i manjim jajima, da za Uskrs bude veselije
Lepa usktšnja torta za one koji ne smeju da jedu jaja
Pomešati suve sastojke, vodu i ulje . Dodati džem ( sa čokoladom se najlepše slaže džem od pomorandže) i usitnjenu čokoladu. Peći 40 minuta na 200stepeni.
Pečenu koru ostaviti da se ohladi.
Ohlađenu tortu preseći horizontalno na 2 kore .
Otopiti čokoladu u zagrejanoj pavlaci, umutiti fil i polovinom premazati donju koru. Preklopiti gornjom korom i filovati samo po vrhu.
Premazati celu tortu šlagom i dekorisati čoko jajima i pilićima .
Otopljenom belom čokoladom premazati sva udubljenja u kalupu i ostaviti u frižideru da se stegne. Izvaditi kalup iz frižidera i premazati crnom čokoladom otopljenom sa malo ulja. Vratiti u frižider dok sasvim ne očvrsne.
Izvaditi iz kalupa i koristiti za dekorisanje torte . Visoki su 7,5cm i lepo izgledaju kada se stave po njenom obimu.
Po želji i ukusu može da se dodatno dekoriše i manjim jajima, da za Uskrs bude veselije
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.