burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Kore:

12 komad belanaca

12 kašika šećera

3 kašika brašna

250 g pečenog lešnika

4 kašika C Kakao prah

Fil 1 i 2:

12 komad žumanaca

150 g šećera

2 kesica C Vanilin šećer

1000 ml mleka

150 g C Čvrstin

250 g putera

200 g crna čokolada

200 g bela čokolada

Završni premaz i dekoracija:

150 g crna čokolada

150 ml slatka pavlaka

nekoliko komad marcipan jaja

po želji g čoko dekoracije

Čokoladna torta

Provereno dobra torta sa lešnicima i čokoladom.Uz malo dekoracije je idealna za uskršnje praznike.

Koraci pripreme

Korak 1- četiri kore

Umutiti belancasa šećerom, pa dodati brašnp brašno, lešnike i kakao uz lagano mešanje špatulom. Masu podeliti na 4 dela ( ako pravite okruglu koru) ,ili na dva dela ( ako je četvrtasta).Obe četvrtaste kore kada se ispeku deliti na dve. Ako imate dva okrugla kalupa od 18cm peći po dve zajedno u rerni, pa ponoviti postupak i ispeći još dve kore.

Korak 2- dva fila

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin i vanilu, pa skuvati u mleku. Podeliti na dva ista dela. U jedan dodati menaž čokoladu, u drugi belu čokoladu, izmešati i ostaviti da se ohladi.

Korak 3-filovanje

Hladne filove umutiti mikserom i filovati kore belim pa crnim filom. Celu tortu premazati ganašom od čokolade i pavlake i dekorisati po želji.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Provereno dobra torta sa lešnicima i čokoladom.Uz malo dekoracije je idealna za uskršnje praznike.

Koraci pripreme

Korak 1- četiri kore

Umutiti belancasa šećerom, pa dodati brašnp brašno, lešnike i kakao uz lagano mešanje špatulom. Masu podeliti na 4 dela ( ako pravite okruglu koru) ,ili na dva dela ( ako je četvrtasta).Obe četvrtaste kore kada se ispeku deliti na dve. Ako imate dva okrugla kalupa od 18cm peći po dve zajedno u rerni, pa ponoviti postupak i ispeći još dve kore.

Korak 2- dva fila

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin i vanilu, pa skuvati u mleku. Podeliti na dva ista dela. U jedan dodati menaž čokoladu, u drugi belu čokoladu, izmešati i ostaviti da se ohladi.

Korak 3-filovanje

Hladne filove umutiti mikserom i filovati kore belim pa crnim filom. Celu tortu premazati ganašom od čokolade i pavlake i dekorisati po želji.

Autor

Tijana Vodoplav
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept