1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
12 komad belanaca
12 kašika šećera
3 kašika brašna
250 g pečenog lešnika
12 komad žumanaca
150 g šećera
1000 ml mleka
250 g putera
200 g crna čokolada
200 g bela čokolada
150 g crna čokolada
150 ml slatka pavlaka
nekoliko komad marcipan jaja
po želji g čoko dekoracije
Provereno dobra torta sa lešnicima i čokoladom.Uz malo dekoracije je idealna za uskršnje praznike.
Umutiti belancasa šećerom, pa dodati brašnp brašno, lešnike i kakao uz lagano mešanje špatulom. Masu podeliti na 4 dela ( ako pravite okruglu koru) ,ili na dva dela ( ako je četvrtasta).Obe četvrtaste kore kada se ispeku deliti na dve. Ako imate dva okrugla kalupa od 18cm peći po dve zajedno u rerni, pa ponoviti postupak i ispeći još dve kore.
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin i vanilu, pa skuvati u mleku. Podeliti na dva ista dela. U jedan dodati menaž čokoladu, u drugi belu čokoladu, izmešati i ostaviti da se ohladi.
Hladne filove umutiti mikserom i filovati kore belim pa crnim filom. Celu tortu premazati ganašom od čokolade i pavlake i dekorisati po želji.
Provereno dobra torta sa lešnicima i čokoladom.Uz malo dekoracije je idealna za uskršnje praznike.
Umutiti belancasa šećerom, pa dodati brašnp brašno, lešnike i kakao uz lagano mešanje špatulom. Masu podeliti na 4 dela ( ako pravite okruglu koru) ,ili na dva dela ( ako je četvrtasta).Obe četvrtaste kore kada se ispeku deliti na dve. Ako imate dva okrugla kalupa od 18cm peći po dve zajedno u rerni, pa ponoviti postupak i ispeći još dve kore.
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin i vanilu, pa skuvati u mleku. Podeliti na dva ista dela. U jedan dodati menaž čokoladu, u drugi belu čokoladu, izmešati i ostaviti da se ohladi.
Hladne filove umutiti mikserom i filovati kore belim pa crnim filom. Celu tortu premazati ganašom od čokolade i pavlake i dekorisati po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.