burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Čoko-vanila torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za testo:

3 jaja

100 g glatkog brašna

4 supene kašike vruće vode

120 g C Šećera u prahu

1 kesica C Vanilin šećera

1 puna kašičica C Praška za pecivo

30 g C Kakao praha

prstohvat soli

mleko za natapanje kora

Za fil:

180 g C Šlag krema sa ukusom vanile

350 ml hladnog mleka

Čoko-vanila torta

Opis recepta

Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih u čvrst sneg.

U drugoj posudi mikserom penasto umutite žumanca, a zatim postepeno dodajte vruću vodu ne prekidajući mućenje.

Zatim dodajte C Šećer u prahu i C Vanilin šećer, i dalje muteći.

Postepeno dodajte brašno pomešano sa solju, C Praškom za pecivo i C Kakao prahom. Smesa će biti baš gusta. Sjedinite je mikserom.

Nakon toga, u tu smesu umešajte sneg od belanaca uz pomoć spatule ili kašike.

Dobijenu smesu izlijte u pleh (40x28) obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C 10-15 minuta, odnosno, dok ne vidite da je dobro pečeno.

Pečenu koru odmah odvojite od papira za pečenje i umotajte u krpu, da se ne suši.

C Šlag krem sa ukusom vanile umutite sa mlekom, po uputstvu sa kesice.

Ohlađenu koru isecite uzdužno na tri jednake šnite.

Stavite prvu koru na poslužavnik i dobro je pokvasite sa nekoliko kašika mleka, pa je premažite trećinom šlaga.

Tako uradite i sa drugom i trećom korom, pa na kraju premažite celu tortu šlagom.

Stavite je u frižider.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čoko-vanila torta

Opis recepta

Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih u čvrst sneg.

U drugoj posudi mikserom penasto umutite žumanca, a zatim postepeno dodajte vruću vodu ne prekidajući mućenje.

Zatim dodajte C Šećer u prahu i C Vanilin šećer, i dalje muteći.

Postepeno dodajte brašno pomešano sa solju, C Praškom za pecivo i C Kakao prahom. Smesa će biti baš gusta. Sjedinite je mikserom.

Nakon toga, u tu smesu umešajte sneg od belanaca uz pomoć spatule ili kašike.

Dobijenu smesu izlijte u pleh (40x28) obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C 10-15 minuta, odnosno, dok ne vidite da je dobro pečeno.

Pečenu koru odmah odvojite od papira za pečenje i umotajte u krpu, da se ne suši.

C Šlag krem sa ukusom vanile umutite sa mlekom, po uputstvu sa kesice.

Ohlađenu koru isecite uzdužno na tri jednake šnite.

Stavite prvu koru na poslužavnik i dobro je pokvasite sa nekoliko kašika mleka, pa je premažite trećinom šlaga.

Tako uradite i sa drugom i trećom korom, pa na kraju premažite celu tortu šlagom.

Stavite je u frižider.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept