burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Trileće

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Biskvit

6 komad Jaja

100 g Šećer

200 g Brašno

1 kesica C Vanilin šećer

1/2 kesica C Prašak za pecivo

Preliv

500 ml Slatke pavlake

800 ml Mleka

300 g C Zamena za mleko u prahu

Za premazivanje

400 g Kupovni karamel za trileće

Trileće

Sočan i veoma ukusan kolač.

Koraci pripreme

1.

Belanca odvojiti od žumanca. Belanca stavimo u posudu i mutimo uz postepeno dodavanje šećera i vanilin šećera. Kada se dobro umute dodajemo jedno po jedno žumance i mutimo mikserom. Na kraju dodamo prosejano brašno i prašak za pecivo i mešamo kašikom dok se lepo ne sjedini smesa. U pleh obložen papirom za pečenje izliti smesu i peći na 180c oko 30 min dok lepo ne porumeni. Pečenu koru izvaditi i odvojiti od papira za pečenje.

2.

U šerpu staviti mleko da se ugreje , da bude mlako. U njega stavite mleko u prahu i izmešati da se lepo sjediniti.
U pleh gde se biskvit pekao sipati slatku pavlaku (po želji odvojiti malo pavlake oko 50ml za dekoraciju) zatim spustiti biskvit sa koji smo prethodno izbockali viljuškom gornjom stranom na dole . Opet izbockati viljuškom pa kutlačom naliti preliv sa mlekom. Sačekati da kora upije pa rasporediti karamel preko. Sa delom slatke pavlake koju smo ostavili za dekoraciju išarati kolač uz pomoć dresing kese. Ostaviti na hlađenje. Prijatno! 💛🌼💛

Trileće

Sočan i veoma ukusan kolač.

Koraci pripreme

1.

Belanca odvojiti od žumanca. Belanca stavimo u posudu i mutimo uz postepeno dodavanje šećera i vanilin šećera. Kada se dobro umute dodajemo jedno po jedno žumance i mutimo mikserom. Na kraju dodamo prosejano brašno i prašak za pecivo i mešamo kašikom dok se lepo ne sjedini smesa. U pleh obložen papirom za pečenje izliti smesu i peći na 180c oko 30 min dok lepo ne porumeni. Pečenu koru izvaditi i odvojiti od papira za pečenje.

2.

U šerpu staviti mleko da se ugreje , da bude mlako. U njega stavite mleko u prahu i izmešati da se lepo sjediniti.
U pleh gde se biskvit pekao sipati slatku pavlaku (po želji odvojiti malo pavlake oko 50ml za dekoraciju) zatim spustiti biskvit sa koji smo prethodno izbockali viljuškom gornjom stranom na dole . Opet izbockati viljuškom pa kutlačom naliti preliv sa mlekom. Sačekati da kora upije pa rasporediti karamel preko. Sa delom slatke pavlake koju smo ostavili za dekoraciju išarati kolač uz pomoć dresing kese. Ostaviti na hlađenje. Prijatno! 💛🌼💛

Autor

Jelena86la
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept