1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
20
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20
6 komad Jaja
100 g Šećer
200 g Brašno
1 kesica C Vanilin šećer
1/2 kesica C Prašak za pecivo
500 ml Slatke pavlake
800 ml Mleka
300 g C Zamena za mleko u prahu
400 g Kupovni karamel za trileće
Sočan i veoma ukusan kolač.
Belanca odvojiti od žumanca. Belanca stavimo u posudu i mutimo uz postepeno dodavanje šećera i vanilin šećera. Kada se dobro umute dodajemo jedno po jedno žumance i mutimo mikserom. Na kraju dodamo prosejano brašno i prašak za pecivo i mešamo kašikom dok se lepo ne sjedini smesa. U pleh obložen papirom za pečenje izliti smesu i peći na 180c oko 30 min dok lepo ne porumeni. Pečenu koru izvaditi i odvojiti od papira za pečenje.
U šerpu staviti mleko da se ugreje , da bude mlako. U njega stavite mleko u prahu i izmešati da se lepo sjediniti.
U pleh gde se biskvit pekao sipati slatku pavlaku (po želji odvojiti malo pavlake oko 50ml za dekoraciju) zatim spustiti biskvit sa koji smo prethodno izbockali viljuškom gornjom stranom na dole . Opet izbockati viljuškom pa kutlačom naliti preliv sa mlekom. Sačekati da kora upije pa rasporediti karamel preko. Sa delom slatke pavlake koju smo ostavili za dekoraciju išarati kolač uz pomoć dresing kese. Ostaviti na hlađenje. Prijatno! 💛🌼💛
Sočan i veoma ukusan kolač.
Belanca odvojiti od žumanca. Belanca stavimo u posudu i mutimo uz postepeno dodavanje šećera i vanilin šećera. Kada se dobro umute dodajemo jedno po jedno žumance i mutimo mikserom. Na kraju dodamo prosejano brašno i prašak za pecivo i mešamo kašikom dok se lepo ne sjedini smesa. U pleh obložen papirom za pečenje izliti smesu i peći na 180c oko 30 min dok lepo ne porumeni. Pečenu koru izvaditi i odvojiti od papira za pečenje.
U šerpu staviti mleko da se ugreje , da bude mlako. U njega stavite mleko u prahu i izmešati da se lepo sjediniti.
U pleh gde se biskvit pekao sipati slatku pavlaku (po želji odvojiti malo pavlake oko 50ml za dekoraciju) zatim spustiti biskvit sa koji smo prethodno izbockali viljuškom gornjom stranom na dole . Opet izbockati viljuškom pa kutlačom naliti preliv sa mlekom. Sačekati da kora upije pa rasporediti karamel preko. Sa delom slatke pavlake koju smo ostavili za dekoraciju išarati kolač uz pomoć dresing kese. Ostaviti na hlađenje. Prijatno! 💛🌼💛
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.