C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
1 kašika ulja
5 kašika brašna
1/2 C praška za pecivo
Žele:
300 g jagoda, malina, višanja, mix voća...
10 g želatina C
150 g šećera
Dodatno:
250 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Želatin Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Voćna srneća leđa

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Ulupati penasto belanca sa šećerom, pa dodati žumanca uz mućenje i ulje na kraju.

Kada ste to ulupati dodati brašno i prašak za pecivo.

Istresti masu u obložen pleh od rerne i peći dok ne počne da rumeni.

Pečen biskvit ostaviti da se prohladi pa još topao staviti u kalup srneća ledja, da bi se oblikovao.

Višak odsecite pa zabodite sastrane. Izgnječiti voće koje ste odabrali i dodati šećer.

Staviti na vatru da se prokuva, a za to vreme želatin potopite sa 2 – 3 kašike vode.

Kada se prokuvalo nekoliko minuta sklonite sa vatre i dodajte nabubreli želatin, a zatim i brzo promešajte. Naspite tu masu u kalup.

Ostavite da se počne stezati jer je masa dosta retka, pa da slatka pavlaka ne propadne.

Kada se steglo ulupajte slatku pavlaku i nanesite preko želea, pa poklopite ostatkom kore.



Ostali recepti