C Slatka tradicija

Sastojci
500g lisnatog testa
450 g višanja
2 kašike šećera
2 kesice C vanilin šećera
Za fil:
700 ml mleka
2 C pudinga sa ukusom vanilina
100 g šećera
100 g margarina
1 kašika C čvrstina
300 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Voćna piramida

Lisnato testo tanko razvući oklagijom pa ga iseći na deset jednakih traka.

Višnje pomešati sa šećerom te ih rasporediti na svakoj traci.

Krajeve testa spojiti iznad višanja da se dobiju rolnice.

Poređati ih na pleh obložen papirom i peći oko 10min na 180C.

Za fil umutiti puding, čvrstin, šećer i 200 ml mleka.

Ostatak mleka staviti da provri. Sipati umućenu smešu u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.

Posebno umutiti margarin i sjedinoti sa filom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst sneg.

Na tacnu poređati četiri rolnice s višnjama i premazati ih filom, zatim odgore poređati tri rolnice i njih premazati filom, onda staviti dve rolnice, fil i na kraju jednu rolnicu.

Sve premazati preostalim filom i na kraju umućenom slatkom pavlakom.



Ostali recepti