C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
1 C prašak za pecivo
2 šolje brašna
1 C vanilin šećer
500 g višanja
C šećera u prahu za posipanje
1 kesa C eskimko sladoleda sa ukusom vanile
(prethodno umućen)

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu Eskimko sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Višnja kolač

Razdvojiti belance od žumanceta, a zatim u jednoj posudi umutiti belanca sa postepenim dodavanjem šećera i mutiti dok se ne dobije čvrst sneg.

U žumanca dodati ulje, jogurt, prašak za pecivo, brašno, a zatim lagano kašikom izmešati.

U žuti deo polako dodavati sneg od belanaca, pa mešati dok se smesa lepo me sjedini.

Pleh podmazati uljem i posuti brašnom. U pleh sipati smesu, koja je inače malo gušća od smese na kakve smo navikli. Zatim preko staviti višnje.

Kolač pecite na 200 stepeni, 15-ak minuta.

Kolač je gotov kada se korice odvoje od stranica pleha.

Kada kolač izvadite iz rerne, odmah ga posuti šećerom u prahu.



Ostali recepti

Kolač služiti uz C eskimko sladoled sa ukusom vanile. Ja stavljam manje šećera, jer više volim kada kolač ima kiselkasti ukus.